lauantai 20. lokakuuta 2012

Omena-mascarponepiiras

Minäpä pyöräytin perjantaina sen verran hyvää omenapiirakkaa, että ajattelin jakaa reseptin myös täällä. Ohje on bongattu viime viikon Me Naisista (nro 41/2012). Tarkoituksena oli testata ohjetta jo aiemmin, mutta viime päivät on kuluneet sen verran haipakkaa, että ei ole paljon leipomiset olleet mielessä. Pikkuisen on saatu taas laitettua kotia (vierashuonetta) parempaan kuosiin ja saatu muitakin suunnitelmia ensi vuotta ajatellen eteenpäin (siitä lisää myöhemmin).

Pitemmittä puheitta tässä kuitenkin kaikille teille, jotka pidätte omenasta, vaniljasta ja mascarponesta.
Ohjeen mukaan tästä tulee neljä annosta, mutta mielestäni tästä syö kyllä useampikin. 


                                                       150 g       voita tai margariinia
                                                    1 1/4 dl        sokeria
                                                         1           kananmuna

Vaahdota voi ja sokeri, lisää kananmuna.

                                                       2 dl        vehnäjauhoja
                                                       1 dl        kaurahiutaleita
                                                       1 tl        leivinjauhetta

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää ne taikinaan.
Painele taikina piirakkavuoan pohjalle.

                                                  1 1/2 dl         maitoa
                                                      1 ps         vanhan ajan vaniljakastikeainesta
                                         1 prk (250 g)        mascarponejuustoa

Sekoita vaniljakastikejauhe vispilällä maidon joukkoon. Laita seos jääkaappiin ja anna sen tekeytyä siellä 10 minuuttia. Tämän jälkeen lisää joukkoon mascarponejuusto. Levitä täyte piirakkataikinan päälle.

                                                  400 g           omenoita
                                              1 1/2 rkl           siirappia




Lado omenalohkot täytteen päälle ja valuta pinnalle lopuksi siirappia.

Paista uunin keskitasolla  200 asteessa n. 45 min. 
Laita folio piirakan päälle siinä vaiheessa, kun se on saanut väriä pintaan.




Makeaa lauantai-iltaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti