perjantai 26. lokakuuta 2012

Valkoista (ja vähän sinistäkin) viikonlopun alkua

En ollut eilen katsonut seuraavan päivän sääennustetta, joten oli ihana yllätys herätä valkoiseen aamuun. Tai no, eihän ne aikaiset arkiaamuherätykset ikinä mitään herkkua ole, varsinkaan näin pimeään vuodenaikaan,   mutta ainakin valkoinen maa piristi, kun avasi verhot ja kurkkasi ulos. 

Täällä on satanut koko päivän eikä mua haittaa yhtään. Työkaverit eivät olleet kovin hilpeisä tunnelmissa lumen vuoksi, mutta minä olin vastarannan kiiski ja iloitsin asiasta ihan avoimesti. Ainut haittapuoli lumen tulossa oli tosin se, että minunkin oli nöyrryttävä ja vedettävä jalkaan talvikengät. Tähän mennessä kun olen sitkeästi painellut menemään kiilakorkoisissa avokkaissa, ihan vain siksi, etten pidä talvikengistä. Nyt kun tuo lumisade sai taottua tähänkin kaaliin, että kesää ei todella ole enää jäljellä, otin viikonlopun projektiksi huoltaa kesäkengät talviteloilleen ja viedä ne varastoon. Samalla tulee sitten siirrettyä loputkin talvikengät eteisen kenkäkaappiin, josta ne on näppärä ulos lähtiessä ottaa.  

Alla tunnelmia meidän eteisestä ja lumisesta terassista. Amatööri yritti iltahämärässä kuvata järkkärillä sisäkuvia. Niistä tuli toinen toistaan sinisempiä. Mielelläni syyttäisin kameraa, mutta kyse taitaa enemmänkin olla käyttäjäpohjaisesta errorista. Ehkä ensi kerralla yritetään sitten paremmassa valaistuksessa.Leppoisaa viikonloppua.

7 kommenttia:

 1. Saat poistettua kuvista sinisyyttä, kun säädät kamerasta valkotasapainoasetuksia tai se onnistuu myös koneella kuvan ottamisen jälkeen (:

  terkuin valokuvaaja-harrastaja ;)

  PS. Tosi nättiä teidän eteisessä! Musta-valkoinen värimaailma toimii aina!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä, teinkin pieniä säätöjä valkotasapainoon, mutta en kuitenkaan vielä saanut natsattua ihan kohdilleen asetuksia. Harjoittelemallahan se siitä lähtee luonnistumaan. ;)

   Ja kiitos, musta-valkoisuus tosiaan toimii ja sitä on niin helppo piristää kausiväreillä.

   Poista
 2. Onko eteisen tuolihankinta edistymään päin vai puhaltaako suunnitelmien osalta uudet tuulet? Mielenkiinnolla odottelen..

  Myös terassin talvivalaistusta odotellaan vai liekkö ovat sitten suoraa jouluvalot?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Eteisen tuolihankinta odottelee lähinnän rahoitusta. Terassi saa jouluvalot tai siis talvivalot varmaan lähiaikoina. Kovasti haluisin ne jo laittaa, mutta odotellaan nyt ainakin marraskuun puolelle. :)

   Poista
  2. Eilen bongailtu jo ihmeen monet talvivalot.. Ilmeisesti lumentulo on saanut ihmiset ripustelemaan valoja, vaikka eipä ne hassummalta näytä ilman luntakaan.

   Onnea rahoituksen hankintaan!

   Poista
 3. Upea eteinen :) Siellähän alkaa olla kaikki tiptop valmista jo ja näyttää niin kotoisalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu kyllä täällä jo aika kivalta näyttää, mutta kaikenlaista hifistelyä riittää kyllä vielä paljon. :)

   Poista