keskiviikko 7. marraskuuta 2012

Astiasuosikit

Ja uutta haastetta pukkaa. Tämä lempiastiani-haaste tuli White & Fresh -blogin Irinalta. Tarkoituksena on siis esitellä omat suosikkiastiat.

Pohjustuksena täytyy sanoa, että aloin kerätä omia astioita ja yläasteiässä ja koska olen muuttanut ensimmäiseen omaan kotiin jo 16-vuotiaana, on tässä vuosien saatossa ehtinyt kerääntymään jos jonkinmoisia kippoja. Mitään tajunnan räjäyttävää kokoelmaa minulla ei kuitenkaan ole ja harmikseni täytyy todeta, että kokoelma on ehkäpä vähän rikkonainen; liikaa erilaisia ja erivärisiä astioita, ei juuri yhtään täysin kokonaista sarjaa. Onneksi joulupukki on täydentänyt tasaisesti puuttuvia osia ja uskon, että muutama astiatoive tulee kirjattua myös häälahjalistalle.

Etukäteen varoitettava, että tästä tuli nyt aika lasipainotteinen listaus. Eikä ihme, meillä on paljon monipuolisemmin laseja kuin lautasia. Ihan näin esimerkkinä kerrottakoon, että meillä on huikeat kaksi(!) keittolautasta.  Nekin ovat keskenään erivärisiä. Vieraille ei siis keittoruokia tarjota. Aina välillä R:n kanssa naureskellaan, ettei meillä ole kunnon keittolautasia, mutta ei olla tehty asialle mitään. Ehkäpä myöhemmin voisin listata ne astiat, joita haluaisin ja/tai tarvitsisin. Ensin kuitenkin tämän haasteen sisältöön.  Pentikin Linda Vesilasit sain ylioppilaslahjaksi. Itseasiassa juuri googlasin näiden lasien virallisen nimen, minä nimittäin kutsun näitä piskolaseiksi. Näitä laseja on ollut  8 kpl, mutta kaapistani  löytyi vain viisi. Hmm, varmaankin muutot ovat verottaneet kolmen lasin verran. Onneksi näitä on edelleen myynnissä.
Iittalan Essence -sarjan laseja on kerätty herra ties kuinka kauan, ja keräys jatkuu edelleen. Ensimmäiset valkkarilasit on ostettu jo silloin, kun en vielä edes viinin päälle ymmärtänyt. Pidän näiden lasien muotoilusta kovasti, enkä varmasti ole ainut, niin suosittu tämä sarja tuntuu olevan.Nämä kaatimet ovat suosikkejani. Pakko ollakin, sillä eipähän meillä muita kaatimia taida ollakaan. Tuota Kartio -kaadinta minulta löytyy sekä harmaana, että kirkkaana. Tämä muotoilu on enemmän makuuni, kuin esimerkiksi Essence -sarjan kaadin. Käy myös hyvin yhteen Verna-lasien kanssa, joita meillä käytetään myös paljon. 

Toinen on tuo viime kesänä ostamani Water -kaadin, ihan lemppari söpöytensä ansiosta. En valitettavasti muista mitä merkkiä kaadin on.
Sitten olisi välillä näitä lautasiakin. Kuvan yksilöt on ostettu Gigantista, kyllä! Oli halpoja kuin saippua, mutta ovat kestäneet hyvin. Ja mielestäni näiden muotoilu on aika ajatonta. 
 Nämä Arabian 24h-sarjan astiat ovat olleet minulla ainakin sen 10 vuotta. Tunnearvoa alkaa siis jo olemaan. Näistä on hyvä hörppiä teetä, ei nimittäin tarvitse olla heti santsaamassa, kun mukin vetoisuus on 0,5 l. 

Toimivat myös tarpeen mukaan keittolautasina, testattu on. 
Arabian KoKo-mukit tulivat kaupanpäälle miehen mukana. Itseasiasta häneltä tuli muitakin KoKo-sarjan astioita ja sekös minua ilostutti. Valitsen yleensä kaapista oranssinvärisen mukin, se on niin pirteä. 
Loppuhuipentumana tulee ehkäpä meidän talouden käytetyimmät astiat, Unikkokuvioiset muoviset 0,5 litran "lasit". Nämä on ihan huiput! Lähtevät jääveden kera aina mukaan saunaan, käytetään kesällä huoletta ulkona ja nytkin tuossa sohvapöydällä on tällainen vesituoppi. 

Vastoin saamaani pesuohjetta, olen laittanut nämä surutta astianpesukoneeseen. Lopputulos näkyy kuvassa. Sori, äiskä! Epävirallinen ohjeeni on, että yläkorissa kestää, mutta alakoriin jos laittaa, niin ehjää unikkoa tuskin enää näkee. Noh, nämä ovat muutenkin niin kovassa käytössä olevat mukit, että kulutuksen jälkien kuuluukin näkyä.   Vieritän tätä astiahaastetta eteenpäin seuraaville blogeille: 6 kommenttia:

 1. Tämäpäs oli kiva haaste, teen heti kun joku päivä olen kotona valoisan aikaan ja saan kuvattua! Kiitos vielä haasteesta :)

  VastaaPoista
 2. Oi ihana! Pitää itsekin kuvata omat lempparit, kun vain olis sitä valoa.. Mulla on samanlaisia unikko-mukeja kaksi, mutta vaaleanpunaisia! Sisko toi joskus ne jostain tulaisiksi ja ovat ihan parhaita, kun tehdään joka ilta miehen kanssa smoothiet, niihin mahtuu isot satsit! (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös vaan olekin kätevät. :) Meiltä löytyy noita mukeja myös vaaleanpunaisina ja tosiaan smoothiet tehdään meilläkin näihin kippoihin.

   Poista
 3. Tackar, täälläkin T on hyvin kuluttanut Unikko-mukit loppuun, niin "käteviä maljakoita" vaikka itse mieluummin luopuisin niistä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän, itsekään en noita pöytää kattaisi. ;) Toisaalta en noista kyllä luopusikaan, kun ovat niin monikäyttöiset.

   Poista