torstai 1. marraskuuta 2012

Kymmenen lempparia

Sain ihka ensimmäisen blogihaasteen ihanalta J:ltä. Haasteen säännöt kuuluvat seuraavasti:

1. Listaa tämän hetken kymmenen lempiasiaasi.
2. Jaa haaste vähintään viidelle tykkäämällesi blogille ja ilmoita siitä heille.

3. Muista nauttia listaamistasi lempiasioista mahdollisimman usein! :)

Listalle voisi laittaa moniakin eri asioita, mutta tässä tulee kymmenen ensimmäisenä mieleen tulevaa asia.

1. Ensimmäisenä lemppariasiana mieleen tulee meidän uusi koti. Neliöitä on nyt lähes tuplasti enemmän kuin vanhassa kodissa, joten täällä on kaksistaan enemmän tilaa olla ja elää. Vieraitakin mahtuu enemmän kerralla. Ihanaa, kun remontti on saatu valmiiksi ja asunto näyttää omalta. Tänne on mukava ajaa työpäivän jälkeen.

2. Suunnittelu. Olen kova tyttö suunnittelemaan kaikenlaista. Oli se sitten matkaan, ruokaan, juhlaan tai mihin tahansa liittyvää. Tällä hetkellä prioriteettilistalla ykkösenä on tietenkin häiden suunnittelu, mutta ehdottomana kaikkien aikojen suosikkina on kuitenkin kodin suunnittelu. Asunnon oston kriteerinä on tähän mennessä aina ollut, että ostettava asunto kaipaisi remonttia, jotta uudesta kodista pääsisi tekemään oman näköisen. Vanhan asunnon kanssa joutuu kuitenkin aina tekemään kompromisseja, joten seuraavana haaveissa olisikin omakotitalon rakentaminen/rakennuttaminen. Pöytälaatikosta löytyy jo suunnitelmia. Mutta no worries folks, niiden aika ei todellakaan ole vielä.
3. Me like food! Pidän sekä sen valmistamisesta, että syömisestä. Myönnän tosin samantien, että arkikokkauksen meillä hoitaa lähes poikkeuksatta R. Itse pidän kovasti jälkiruokien tekemisestä ja leipomisesta. Ja vapaalla, kun on aikaa, on kiva kokkailla kaikessa rauhassa, kokeilla uusia reseptejä, kattaa pöytä nätiksi ja sitä rataa.

4. Joulunodotus. Nyt kun ollaan nippanappa marraskuun puolella, rohkenen hyvillä mielin mainita täällä sanan joulu. Olen jouluihminen, aina ollut. On ihan huippua viritellä joulukoristeita, askarrella kortteja, leipoa pipareita, lämmittää mukiin glögiä ja paketoida lahjoja kuunnellen tunnelmallista joulumusiikkia.5. Liikunta. Tai tarkemmin ottaen liikunnan jälkeen oleva hyvänolontunne. Kesällä remontti vei aikaa, liikunta jäi vähemmälle ja sen kyllä huomasi niin henkisellä kuin fyysiselläkin puolella. Nyt olen taas aktivoitunut liikkumaan enemmän ja olo on heti parempi. Suosikkina on niinkin tylsältä kuulostava laji kuin spinning. Joo, pyöräillään paikallaan hikisessä salissa, mutta se vaan on laji joka tehoaa. Positiivia vaikutuksia ilmenee hyvän mielen lisäksi myös hanurin leveydessä. ;)

6. Rauhalliset koti-illat. Kuppi kuumaa ja mukava asento sohvalla viltin alla tietäen, että tänään ei enää tarvitse liikkua mihinkään. Yksin ollessa seurana joko hyvä kirja tai viihdyttävät blogit. Jos puoliso on kotona, katsomme yleensä leffaa.
7. Jääpalakone. Meille oli alusta asti selvää, että keittiöön otetaan Side-by-side kylmälaite jääpalakoneella. Uskon, että laite pääsee parhaiten oikeuksiinsa vasta kesähelteillä, mutta en valehtele yhtään, kun sanon, että jääpalakone on ollut meillä päivittäisessä käytössä. Masiinasta tulee niin jäät kuin jäävesi. Kätevää, sanon minä.


8. Puhtaat petivaatteet ja ylipäätänsäkin juuri siivottu koti. Meillä on siivouspäivä yleensä torstaisin.Aikasemmin pidin siivouspäivänä perjantaita, mutta sitten ajattelin, että viikonlopun vietto on paljon kivempi aloittaa puhtaassa kodissa rentoutumalla, kuin mopin ja vessaharjan kanssa.  

9. Vasta sammutetun kynttilän tuoksu. Sanomattakin lienee selvää, että kynttilöiden antama tunnelma on ihana, mutta erityisesti pidän siitä liekin sammuttamisen jälkeisestä tuoksusta. Se tuoksuu joululle.  

10. Tyttöjenillat. Joskus pienemmällä, joskus vähän isommalla porukalla,  Joko pelkkä kotioloissa vietetty ilta, tai etkot ennen vilkkuvaloihin lähtöä ja hilllitön korkolappujen kulutus menomusiikin tahdissa. Hur som helst, toimii aina! Siinäpä minun kymppi, Elämän pieniä suuria asioita. Oli mukavaa tehdä tällainen haaste, kiitos J. Täältä haaste jatkaisi matkaa seuraaviin blogeihin:

8 kommenttia:

 1. Löysin Miian blogin kautta tänne ja täällähän on vaikka mitä ihanaa :) Jään seurailemaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos ja tervetuloa. Ihanaa, kun jätit viestin käynnistäsi. Käynpä tutustumassa myös sinun blogiisi. :)

   Poista
 2. Kiitos kivasta haasteesta! <3 Tälläsiä iloisia ja kivoja juttuja pitäisi olla enemmänkin. Vastaan tähän haasteeseen huomenna. :)

  Ihanaa iltaa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa Miia.
   Ihanaa iltaa myös sinne. :)

   Poista
 3. Hyvä kymppi! :) Ja tyttöjenilloissa on saman verran terapia-aineksia ja henkistä hemmottelua kuin kokonaisessa hoitolaitoksessa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin totta. Niitä iltoja arvostaa vaan koko ajan enemmän ja enemmän. :)

   Poista
 4. Olipa kiva postaus! ...ja tottakai kivoja asioita. :)

  VastaaPoista