maanantai 12. marraskuuta 2012

Lautasliinat ostoslistalla

Meidän arkiruokailut ovat yleensä aika, noh, arkisia ja nopeita. Mm. erilaisten työaikojen vuoksi, tulee minunkin syötyä usein yksin. Tuolloin sapuska syödään siltä lautaselta, joka ensimmäisenä osuu käteen. Monesti en edes mene ruokapöytään asti lautasen kanssa, vaan jään syömään keittiön niemekkeen ääreen lehteä lukien tai netissä surfaten.

Ehkäpä juuri tästä syystä pidän kovasti niistä hetkistä, kun meille tulee ystäviä tai perhettä syömään ja pääsen tuusaamaan kattauksen kanssa. (Tähän väliin tarkennettakkoon, että toki silloin tällöin laitamme pöydän koreaksi ihan vain meille kahdelle.) Ruokakin maistuu olevinaan paremmalta, kun pöytä on viihtyisä. ;) Samat astiathan täällä vuodesta toiseen pyörivät, mutta onneksi vaihtelua pöydän ulkonäköön ja erilaisia tunnelmia saa luotua helposti pienillä yksityiskohdilla, kuten kukilla, kynttilöillä, pöytäliinoilla, tableteilla sekä lautasliinoilla ja -renkailla. Itse olen noista jälkimmäisistä tällä hetkellä aika hullaantunut. Meillä on suurkulutettu jo parin vuoden ajan Ikean valkoisia peruslautasliinoja, paperisia sellaisia. Eikä niissä mitään vikaa ole, mutta jo hetken aikaa mielessä on muhinut ajatus kankaisista lautasliinoista. Sellaiset päätyvätkin nyt ostoslistalle ja samalla myös joululahjatoiveisiin.

Mitään wautsivau-taidonnäytteitä en liinoista loihdi, vaan enemmänkin ne tuovat yksinkertaisesti aseteltuna kattaukseen runsautta ja erilaiset renkaat liinan ympärillä ovat kiva pieni yksityiskohta. Toki olisi kiva opetella tekemään erilaisia taitoksia, mutta niin fiinejä hetkiä ei meillä ole vielä järjestetty, että olisi lautasliinajoutsenia pitänyt pöytään väkerrellä. Mm. viime viikonlopun tyttöjenillassa mentiin tällaisilla "rennosti rutatuilla" yksilöillä.Tahtoisin yksiväriset blancot liinat sekä sellaiset missä olisi joku osuva teksti. Kokosin alla olevaan kollaasiin kuvia kivoista lautasliinoista. Kuten näkyy, hyvin neutraaleilla sävyillä mennään tässäkin. Tosin tuota 6. kuvan beigen sävyistä pellavaliinaa saa myös joulunpunaisena ja etenkin tähän vuodenaikaan kyseinen väri houkuttelelisi kovasti.


Kollaasin kuvat lainattu:
1.   2.   3.   4. 
5.   6.   7.   8.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti