lauantai 29. joulukuuta 2012

Ihana kamala tekniikka

Meillä on uusi nopeampi nettiyhteys. Saatiin se tänään toimimaan, kun tarpeeksi pitkän ja ruman kirosanalitannian jälkeen ehdotin soittoa Soneran tädille, joka ystävällisesti teki puhelimen toisessa päässä omia taikojaan ja aktivoi...noh, joitain juttuja. Ja johan alkoi yhteys pelittämään.

Siirryttiin siis 3G:stä 4G-aikaan ja ai että kun nyt selain päivittyy niin, että tällainen kärsimätön perussurffaaja pysyy tyytyväisenä. Meidän vanha nettiyhteys taisi olla muutenkin jotenkin viallinen. Pätki yhteyttä jatkuvasti ja oli muutenkin todella hidas. Mutta nyt ollaan meidänkin perheen internetyhteysasioissa siirrytty 2010-luvulle.  

Yksi iso miinus uuden yhteyden mukana kuitenkin tuli. Nimittäin tuo CPE-laite (kyllä, opasvihkosesta tarkistin, että tuota kapinetta kutsutaan sillä nimellä). Mitä ihmettä tapahtui muotoilulle ja sille, että tehokkaampi tekniikka saadaan aina vaan pienempään pakettiin? Tapahtui näköjään muutama askel taaksepäin...


Varmasti arvaattekin, että tuo kuvan isompi mötikkä on meidän uusi CPE ja tuo matkapuhelimen näköinen aparaatti on se vanha. Kyllä me aika hyvät naurut eilen saatiin, kun tutkittiin postista noudetun paketin sisältöä ja mies kertoi, että tähän jo ennestään julmetun kokoiseen masiinaan pitää laittaa vielä nämä kaksi antennia. Ei hyvää päivää, minne asti tuo laite mahtaakaan niitä yhteyksiä ottaa? 

Tuossa tuo jäljitin nyt sitten vilkkuu ja tuijottaa minua takaisin pöydän reunalta. Olisin voinut kokeilla, jospa laite olisi toiminut normaalisti tuolta liinavaatekaapista käsin. Harmi vaan, kun ei tullut remontin  yhteydessä lisättyä pistorasiaa kaappiin. Jos tuolle ei parempaa paikkaa löydy, jätän sen tähän paraatipaikalle sisustuselementiksi ja tuunaan pinkit rusetit sen "korvien" ympärille. :)

2 kommenttia: