perjantai 28. joulukuuta 2012

Kotona taas

Joulun pyhät hurahtivat vauhdilla ja Tapaninpäivänä palasimme kotiin. Joulu sujui hyvin ja varsin kilttikin olin lahjoista päätellen ollut. Jopa minun "vaatimatonta" kirjettä Joulupukille oli näemmä luettu. Joulun viettoa varjosti ainoastaan pirullinen Norovirus, joka iski ystävien ja kavereiden keskuuteen. Itse olen kyseiseltä pöpöltä säästynyt (koputtaa puuta), mutta perinteiset Tapsan tanssit, jotka lapsuuden kotipaikkakunnallani tanssitaan muuten jo joulupäivänä, jäivät tältä vuodelta väliin.  

Mies palasi tänään sorvin ääreen, mutta minullapa jatkuu vielä lomailu. Nyt olisi sitten enemmän aikaa tarinoida täällä blogin puolella ja myös monta hyvää päivää aikaa kerätä joulu pois. Loppiainenhan on päivä, joka perinteisesti päättää joulun pyhät, mutta en missään nimessä osaisi pitää joulukoristeita sinne asti. Minusta joulu päättyy 26.12 ja sen jälkeen kaikki jouluhärpäkkeet vain muistuttavat siitä, että joulu on ohi ja seuraavan on aikaa vielä hurjan pitkän aika. Muistan lukeneeni muutamia kuukausia sitten lehdestä, että jouluihmisillä tulee monesti joulun jälkeen ahdistus ja tyhjä olo, kun se kaikki hössötys, valmistelu ja itse joulun vietto on ohi. Itse kerroin juuri eilen R:lle, että minulle tulee joulun jälkeen vähän samanlaisia tuntemuksia ja haluan vain nopeasti siirtää katseen kohti kevättä. Ehkä olen sitten juuri tällainen jouluihminen.    Palatakseni vielä noihin joulukoristeisiin, niin mainittakoon, että itse en luokittele joulukoristeiksi esimerkiksi takapihallamme olevia talvivaloja, jotka todennäköisesti pidämme vielä ainakin tammikuun. Vaikka päivät taas pitenevätkin ja valon määrä pikkuhiljaa lisääntyy, on tuolla ulkona kuitenkin vielä sen verran pimeää, että minä ainakin haluan piristää iltoja ylimääräisillä valoilla. Joulukuusi taas pakataan laatikkoon ja viedään varastoon vielä ennen vuoden vaihdetta jo siitäkin syystä, että uuden vuoden aattona meidän residenssi täyttyy juhlijoista, joten kaikki ylimääräinen tila on tarpeen. 

Siitä huolimatta, että juuri kirjoittelin, kuinka joulufiilis on ohi ja katse kohti kevättä, vilautan kuitenkin pari kuvaa minun tonttipajan aikaansaannoksista. Aikaisemmin kerroin, etten aio ostaa yhtään joulupaperia vaan hyödynnän remontista ylijääneet tapetit paketoinnissa. Muistelin, että tuota valkoista tapettia olisi jäänyt reipaasti yli, mutta väärinpä muistin, sillä eihän sitä riittänyt kuin muutamaan pakettiin. Muut tapetit olivat varastossa sen verran hyvässä piilossa, että söin sanani ja painelin ostamaan viime viikolla pari rullaa ihan tavallista lahjapaperia. Tapetilla paketointi onnistui kohtuu helposti tapetin jäykkyydestä huolimatta. Ihan se heppoisin teippi ei pitänyt käärettä kiinni, mutta kun käytti vähän jytkympää tavaraa ja sitoi vielä nauhan tarpeeksi kireälle, pysyi paketti kasassa.


Kortitkin ovat kaiken järjen mukaan päässeet perille, joten rohkenen niistä otettua kuvaa täällä näyttää. Tähti/tähdet roikkumassa ikkunalla ja taustalla luminen yömaisema. Siinä oli kaikessa yksinkertaisuudessaan kupletin juoni meidän tämän vuoden korteissa.


Olen ollut viime perjantaista saakka varsinainen vätys. Valvonut liian myöhään, nukkunut vielä myöhempään ja hiippailut oloasussa suklaarasian kanssa ulkoilematta juuri ollenkaan. Ja kyllä, olo on sekä henkisesti, että fyysisesti sen mukainen.  Eli nyt ylös, ulos ja lenkille.     

8 kommenttia:

 1. Itsekin taidan olla sen verran jouluihminen, että pienoinen tyhjyyden tunne valtaa aina joulun jälkeen :/ Kotona odottaakin kasa koristeita, jotka odottaa taas takaisinpääsyä laatikoihin..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep. No eipähän olla ainakaan yksin tuon tunteen kanssa. :)

   Poista
 2. Hei. Löysin blogisi ja heti oli liityttävä lukijaksi. Mukavaa viikonloppua sinulle! http://kotihiirivarvikossa.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kiva kuulla, Marru. Minäkin käyn tutustumassa sinun blogiisi. :)

   Poista
 3. Kivoja tuli noista paketeista! Pitääpä itekkin kaivella kaapeista vanhat tapetin jämät :)
  Ja hei, mulla olis sulle pikku haaste blogissa:
  http://littlebigthings-littleb.blogspot.fi/2012/12/kysymyshaastetta-pukkaa.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uuu, haaste! Täytyypä käydä vilkaisemassa. :)

   Poista
 4. Tulipa kauniita paketteja, samoin kuin kortteja (erityisen kaunis livenä)! Mahtavaa vuotta 2013!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Hyvä, että kortti on löytänyt tiensä perille. :)

   Poista