torstai 10. tammikuuta 2013

Syön tänään

Hola! Long time no see. Mihin ihmeeseen tämä viikko on oikein hurahtanut, kun tämä nörtti ei tavoistaan poiketen ole ehtinyt viettää aikaa tietokoneella juuri ollenkaan? Tai no siis, ruutua olen kyllä tuijottanut enemmän kuin tarpeeksi töiden merkeissä, mutta tämä vapaa-ajansurffaus on kyllä ollut ihan minimissään. Noh, nytpä saan sitten viikonloppuna lukea paaaljon uusia postauksia suosikkiblogeistani.

Mihin sitä aikaa on sitten mennyt? Töissä on kieltämättä käynnistynyt tämä alkuvuosi sen verran hektisesti, että kahdeksan tuntia päivässä työpöydän äärellä ei ole riittänyt. Toisaalta, mikäs siinä, kun on vastikään lomalla kuitenkin saanut rentoutua ja tuleepahan kerättyä ylimääräisiä tunteja talteen, niille tulee kuitenkin käyttöä pitkin kevättä.  

Lisäksi aikaa on mennyt todella paljon ihan keittiössä. Kuten muutama postaus takaperin kerroinkin, lupasin itselleni panostaa omaan henkiseen ja fyysiseen hyvinvointiin enemmän tänä vuonna. Niinpä tartuin heti härkää sarvista ja aloitin homman siivoamalla omaa ruokavaliota. Tämä sokeriaddikti on saanut tällä viikolla kokea päänsärkyä ja jopa palellut, kun suuhun lapattu ruoka on ollut todella tiukkaan määriteltyä, ja kuten arvata saattaa, hyvinkin sokeritonta. En ole käynyt työpaikan ruokalassa, vaan tehnyt kaikki ruoat itse edellisenä päivänä valmiiksi. Näin tiedän, että syön vain ja ainoastaan niitä aineksia, jotka noudattamani ohjeen puitteisssa ovat sallittuja. Se valmistelu vie kuulkaas ystävät hyvät yllättävän paljon aikaa, etenkin kun on tosiaan tottunut siihen, että lounas syödään "ulkona", eikä kotona tarvitse valmistella eväitä töihin. Keittiössä on siis tullut tuusattua normaalia enemmän, mutta sehän ei ole haitannut, etenkään kun mielessä on ollut erään asiasta tietävän sedän lausahdus: "Great abs are made in the kitchen, not in the gym."  Olen kuitenkin  positiivisesti yllättynyt, kuinka helposti olen pystynyt noudattamaan annettua ruokavaliota, eikä lipsumisia ole tullut. Okei, takana on vasta neljä päivää ja nekin ovat arkipäiviä, mutta silti.  Näissä samoissa neljässä päivässä olen myös huomannut, kuinka hemmetin kalliiksi tulee syödä terveellisesti. Meidän kauppakuiteissa on parilla viimeissä ruokaostosreissulla komeillut aika paljon suurempia summia, kuin normaalisti. Olen toki jo aiemmin tiedostanut, että mm. hyvä liha maksaa rahaa, mutta nyt sen huomaa ihan konkreettisesti, kun ostaa pelkästää sitä ns. puhdasta ruokaa. Ei turhaan sanota, että elintarvike- ja lääketeollisuus kulkevat käsikädessä samoja polkuja. ;) Jaahas, lähtipä vähän aihepiirin ulkopuolelle tämä juttu. Mietin aluksi, kirjoitanko koko asiasta yhtään mitään, mutta ajattelin että hitto, antaa mennä. Loppuviikosta palataan sitten tutumpiin aiheisiin. Tämä sivusto ei siis ole muuttumassa treeni- /laihdutusblogiksi tai muuta sellaista, mutta koska olen tänne aiemminkin ruokaan liittyviä juttuja kirjoitellut ja kuvia lisännyt niin ajattelin asiasta mainita. Voi olla, että sivulauseessa mainitsen jatkossakin. Tarkoitus on jokatapauksessa tiristellä viime syksyn aikana kertyneitä rasvoja pois, niin on sitten kesällä mukavampi sujahtaa häämekkoon. Pakko muuten mainita, että yllä olevan kuvan sämpylät on leivottu ja syöty jo viime viikolla, nyt nuo herkut ovat hetken aikaa pannassa. Ja jos joku jäi miettimään, niin tuo "asiasta tietävä setä" on sitten muuten Schwarzeneggerin Arnold.

10 kommenttia:

 1. Pakko kysäistä, kun kuulostaa tuo ruokavalioremppasi niin tutulta, että oletko mukana SD:ssä? :)

  VastaaPoista
 2. Jeps, juurikin siinä, ryhmässä 1. :) Mahdetaanko olla samassa veneessä?

  VastaaPoista
 3. WOW! Kuulostaa ihan projektilta mikä pitäis taas itselläkin jahka aikaudun. :) Itse rikoin tässä joulun aikaa lähes kymmenvuotisen karkkilakkoni, ja voin kertoa että kyllä ne sokerit venaa kaapissa. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohoh, kymmenen vuoden karkkilakko, se on jo aika huikea suoritus! Itse ei varmaan moiseen pystyisi, sen verran pahasti olen suklaan perään. ;)

   Poista
 4. Samma här! Ykkösessä siis minäkin :) Ruokaa on tosiaan saanut olla koko ajan joko hakemassa, laittamassa, suunnittelemassa tai syömässä - rankkaa, kun ei tunnu muuta ehtivän töiden päälle :D Nopeasti ateriat on kuitenkin tulleet tutuksi rutiiniksi ja nesteet on kyllä ainakin lähteneet kiertoon! Siispä kova tsemppi meille ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jees, kyllä tämä on kuitenkin kaiken vaivan väärti. :)

   Poista
 5. Itse oon katsonut syömisteni perään paremmin parin kuukauden verran ja se todellakin kannattaa. Käys kurkkaa blogiini, siellä on sulle blogihaaste ja kilpailu ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeps, kyllä se olossa huomaa, kun on tullut syötyä hyvin ja terveellisesti. Minäpäs käyn kurkkimassa. :)

   Poista
 6. Tällaiset postaukset ainakin itselle ovat nyt tosi inspiroivia, tsemppaavia ja kivoja muutenkin, kun pitäisi oma ruokavalio pistää ruotuun. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tammikuussa näitä "uusi terveellinen elämä -juttuja" tulee kyllä ihan joka tuutista, mutta tuleepahan ainakin ryhmäpainetta lähteä itsekin mukaan. :)

   Poista