tiistai 26. helmikuuta 2013

Puutarhahämmennystä nessujen ja mustaherukkamehun keskeltä

Otsikosta voinee jokainen päätellä, mitä tänne suunnalle kuuluu. Mies oli viime viikon kipeenä, ja nyt on minun vuoroni. Harmittaa niin vietävästi. Olisi paljon kaikkea puuhasteltavaa, mutta koko ajan on niin höntti olo, että pakko koittaa vain lepäillä. Eilinen ja tämä  päivä on työpäivien jälkeen kulunut siis kutakuinkin kuvan mukaisissa merkeissä; sohvalla viltin alla, lehtien ja blogien parissa, nessut käden ulottuvilla ja litratokulla lämmintä juomaa. Kyllähän tätä vähän aikaa jaksaa, mutta ei montaa iltaa. Näillä kuitenkin mennään, eiköhän tämä loppuviikkoon mennessä helpota.


Käytiin ostamassa takapihalla olevien tuijien päälle sellaista harsokangasta, joka suojaa viime syksynä istutettuja pensaista liian kovalta auringoltapaahteelta. Sen verran hortonomia on minussakin, että tiedän keväisen liian kuuman auringonpoltteen tekevän hallaa kasveille, jotka haihduttavat neulastensa kautta, eivätkä saa uutta vettä jäätyneen maan vuoksi. Tuijat on nyt suojattu, tai siis mies suojasi. Itse kurkin vain välillä ikkunasta kuinka homma sujuu nietosten keskellä, olenhan kipeä. En tiedä mahtoiko suojaaminen tässä vaiheessa olla turhan aikaista, mutta onpahan ainakin homma hoidettu kuntoon. 

Vai onko sittenkään? Kun aikaa on tosiaan ollut, googlettelin vielä viherpiiperrysjuttuja ja silmiini osui kirjoitus, jossa nimenomaan kerrottiin, ettei pensaita saa suojata harsokankaalla, sillä se ainoastaan pahentaa tilannetta kevätauringossa. Suojaamiseen pitäisi kuulemma käyttää juuttikangasta tai varjostuskangasta. Damn! Mehän tietenkin ostettiin juurikin sitä valkoista harsokangasta, koska paketissa kerrottiin sen suojaavan kylmyydeltä ja auringolta. Vieressähän olisi toki ollut myös sitä juuttikangasta, jonka muuten kerrottiin suojaavan täsmälleen samoilta  asioilta. Nuukana naisena valitsin juurikin tämän harsomaisen kankaan, olihan hinta vain kolmasosa juuttikankaan hinnasta.

Tiedä nyt sitten mihin uskoa; Made in China -pakkauksen mainostekstiin vai netin keskustelupalstan ohjeisiin? Ovatko meidän pienet tuijaparat nyt vaarassa noiden suojien alla vai eivät? En todellakaan halua, että meidän näkösuojana toimivat ikivihreät paahtuvat kevään aikana ruskeiksi reppanoiksi.

4 kommenttia: