tiistai 12. maaliskuuta 2013

Tuunaa meidän tuolit

Lumipyryn täyteistä tiistai-iltaa ihmiset. Tällä säällä omat kesähäät tuntuvat olevan pitkän ajan päässä, mutta kyllähän ne sieltä kovaa vauhtia lähestyvät ja pyörivät ajatuksissa jatkuvasti. Olen tässä miettinyt, että mitä ihmettä sitä tulee puuhasteltua vapaa-ajalla sitten kesän jälkeen, kun juhlat ovat ohi. Nyt nimittäin tuntuu siltä, että illoista kuluu ihan tuhottoman paljon aikaa koneella googletellen erinäisiä häihin liittyviä ideoita. Eihän siinä, kauniiden ideakuvien selaaminen on viihdykettä minun makuuni, mutta välillä sitä huomaa jumittavansa jossain ratkaisemattomassa asiassa turhautumiseen asti.

Yksi asia, jossa olen jumittanut oikeastaan koko alkuvuoden, liittyy meidän juhlapaikan tuoleihin. Tuolit ovat sinänsä ihan hyväkuntoiset perustuolit, mutta juhlavuus on niistä kyllä kaukana. Haluaisin juhlatilan yleisilmeestä valkoisemman ja tuolien verhous valkoisella kankaalla tekisi jo paljon. Sitten ei ole enää kuin yksi ongelma; raha. Netissähän on tarjolla jos jonkinmoista huppua tuolin päälle, mutta ne ovat vähän liian hienoja ja muotoiltuja ja se valitettavasti näkyy hinnassa. Kun tuoleja on sellaiset 120 kpl, niin yksikköhinnalla alkaa olla aika paljon merkitystä.

Olen tässä pyöritellyt mielessäni ajatusta ostaa helkkaristi valkoista lakanakangasta, josta värkkäisin sitten suorakaiteen muotoisia palasia. Nämä palaset aseteltaisiin selkänojan päälle ja selkänojan ympärille kiedottaisiin kangassuikaleesta tai nauhasta rusetit. Onhan siinä työtä, mutta sinänsä niiden valmistuksen pitäisi olla hyvin simppeliä, jopa minulle. Mihinkään kovin pikkutarkkaan ompelutyöhön minulla ei nimittäin  taitojen lisäksi riitä kärsivällisyys. Häihin on vielä kuitenkin sen verran aikaa, että ihan huoletta ehtisin itse ompulukoneen kanssa säheltämään.  Mitään yhden yön ihmettä tässä vaiheessa ei vielä vaadita.

Onneksi joitain asioita on saatu eteenpäin, sillä tänään tein kapasiteettivarauksen erääseen hotelliin pitkän matkan takaa tulevia vieraita varten. Jei, yksi asia vähemmän To Do -listalla. Minä jään suunnittelemaan ja fiilistelemään tuolien tuunausta. Jos sinulla on vinkata myytävistä tai vuokrattavista valkoisista yksinkertaisista tuolinpäällisistä, niin laitahan viestiä kommenttiboxiin tai sähköpostiin.  

Ihan alla olevan kuvan tyylistä koristelua en ajatellut, mutta noissa tuoleissa on kyllä jotain aivan ihanaa. 
  Kuva lainattu. 

4 kommenttia:

 1. Saman probleeman parissa painin viime keväänä ennen viimekesäisiä häitämme! Olisin halunnut valkeat tuolihuput tai jonkinlaiset päällisratkaisut, sillä juhlapaikkamme tuolit olivat ruskeita, eivätkä ihan kaikki edes samaa sarjaa. En nyt muista tarkkaan, mistä katselin, mutta ainakin Amoriini.comilla oli somisteiden vuokrausta, samoin joku turkulainen (?) jo häitään viettänyt pariskunta vuokrasi tuolihuppuja muun häätavaran joukossa. Myös ebaysta huppuja ja koristeita sai tilattua silloin huokeasti, mutta jätettiin se vaihtoehto käyttämättä, kun oman kokemuksen mukaan ebayn kautta tilatessa tulee useammin sutta ja sekundaa. Laskeskeltiin myös itse ostamisen kuluja, mitkä loppujen lopuksi olisivat asettuneet suunnilleen samalle tasolle vuokraamisen kanssa, jos mukaan otti niiden tekemiseen nähdyn ajan ja vaivan.

  Meillä päädyttiin loppujen lopuksi hylkäämään idea päällystetyistä tuoleista, vaikka olisivat ehdottomasti ihanat olleetkin! Sori turhasta viestistä, kun en sen kummempia vinkkejä osannut antaa :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos viestistäsi. Uskon, ettemme ole ainoita, jotka tämän ongelman kanssa painivat/ovat painineet. Osa noista ehdotuksistasi onkin jo koluttu läpi, mutta ei aivan kaikkia. ;) Meidän juhlapaikalla tuolit ovat onneksi sentään samanlaisia kaikki, joten jos tämä tehtävä osoittautuu ylivoimaiseksi, voimme kietaista tuolien ympärille pelkät rusetit, ilman valkoista päällistä ja kokonaisuus on vielä sittenkin ihan jees. :)

   Poista
 2. Tiii- tii-ti- diii ..tii - TII- ti- diii :):):)

  :):) ihanaa , onnea :):)

  VastaaPoista