lauantai 11. toukokuuta 2013

Kotiterassilla

Oopsie Daisy, edellisestä postauksessa onkin vierähtänyt jo tovi, mutta onneksi minulla on täällä kootut selitykset. Tämä viikko on mennyt todella haipakkaa, vaikka viikkoon sisältyikin yksi ylimääräinen vapaapäivä. Koko toukokuu tuntuu olevan aikamoista hulinaa ja juhlaa, mutta haitanneeko tuo, kunhan vain on kivaa. 

Bloggaustilannetta ei ole helpottanut yhtään se, että alkuviikosta ja tänään tarjotut ihanan kesäiset päivät, eivät ole houkutelleet jäämään sisälle läppärin ääreen. Emme varmasti ole ainoita, sillä tuntuu, että muutkin ovat nyt käyttäneet vapaa-aikansa pihojensa rapsutteluun. Laitoimme R laittoi alkuviikosta terassin kesäkuntoon, eli öljysi terassilaudoituksen,  kantoi pihakalusteet paikoilleen ja fiksasi muutenkin tuota takapihan puolta. Minun vastuulla olisi nyt sitten se viimeistely, eli kukat, tyynyt yms. Etupihallekin pitäisi keksiä jotain kukkatouhuja, se kun on nyt aika ankean näköinen, kun kaikki talvisomisteetkin ovat poissa. Kanervatkin hävitin, kröhöm, vasta tuossa pari päivää sitten. Aika varisevia olivat, mutta silti oikein hyvinvoivan näköisiä, siksi en raaskinut niistä aikaisemmin luopua.  


Tänään meillä kävi ystäväpariskunta testaamassa etelän suuntaan antavan terassin lämmön ja kyllähän siinä kelpasi kesäherkkuja maistella, vaikka itse sanonkin. Meille oli heti selvää, että terassille ostetaan ruokailuryhmä, ei ns. oleskelusettiä, sillä sellainen löytyy jo parvekkeelta. Pöytä on vain neljälle, mutta helppohan sen ympärille on tarvittaessa lisätä sisätiloista löytyviä tuoleja. Ai että, odotan kesälomaa ja niitä aurinkoisia aamuja, kun voin mennä syömään aamupalan terassille ja lukea rauhassa päivän lehden. 


Kuten olen kertonut, on meidän terassi aika pieni, vain n. 12 m2, johtuen siitä yksinkertaisesta syystä, ettei meillä ollut enempää lääniä, johon terassia rakentaa. Haluaisin siitä huolimatta mahduttaa terassille pari Lepo-Lassea (käytetäänkö tuota sanaa edes enää 2010-luvulla?). No, käytettiin tai ei, kokoontaitettava malli on käytännössä ainut meille soveltuva malli, jottei terassi mene liian ahtaaksi. Kun tuolit eivät ole käytössä, ne voi taitella ja tuupata terassin yhteydessä olevaan pikkuvarastoon piiloon. Jospa ensi viikolla ehtisin kaupoille tsekkailemaan valikoimaa, niin pääsisi oikein todenteolla ottamaan väriä tähän lakananvaaleaan hipiään.

2 kommenttia:

  1. Mä katkeroidun kohta ihan kokonaan kun kaikilla muilla on niin ihanat partsit ja terassit paitsi mulla ;D Meillä odotellaan ikkunaremppaa ja sitä ennen ei kannata alkaa partsiakaan sisustelemaan.

    Mulla on sulle haaste blogissani, käyhän kurkkaamassa ;)

    VastaaPoista
  2. 12m2 terde on juuri loistava koko, enjoy! :) Meillä ei ole ensi kuussa koko partsista tietoakaan ;)

    VastaaPoista