tiistai 30. heinäkuuta 2013

Lomatunnelmia

Hellurei vaan. Täällä on loma lähtenyt käyntiin aurinkoisissa ja leppoisissa tunnelmissa. Ensimmäisen viikon jokaiselle päivälle on sovittuna menoa, mutta aikaa jää myös kivasti pelkään oleiluun. 

Ensimmäinen virallinen lomapäivä eli eilinen, sisälsi pientä shoppailua, kun pääsin vihdoin tuhlaamaan synttärilahjaksi saamani lahjakortin paikalliseen sisustusliikkeeseen. Liikkeessä olisi ollut vaikka mitä ihanaa kotiin viemisiksi, mutta loppujen lopuksi päätös tämänkertaisesta ostosvalinnasta oli helppo. Ostoskassin sisällöstä lisää myöhemmin.

Ruokakaupassa käynti ei houkutellut sen enempää minua kuin miestänikään, joten valitsimme sen helpon tien herkullisen lounaan ääreen. Sushi Muang Thai -ravintolassa Torikeskuksessa oli eilisen valinta. Taidamme pian saada paikkaan jonkin sortin kantis-kortin, niin usein siellä tulee käytyä. Mutta mikäs siinä, paikka on viihtyisä, palvelu ystävällistä, hinnat kohdallaan ja mikä tärkeintä, ruoka on maukasta. 
Ilta hujahtikin sitten kera kaasojen askartelun merkeissä. Tekemistä liiman ja saksien kanssa riittää vielä muillekin illoille, mutta kivasti saatiin yhdessä aikaiseksi. Aika meni kuin siivillä, mutta kyllä näin iso askartelu-urakka on suosiolla syytä jakaa usemmalle illalle, muuten alkaa laatu kärsimään. (Allekirjoittanuthan teki illan viimeiset leimaukset aivan väärälle puolelle paperia, eikä edes itse huomannut virhettään, ennen kuin kaaso siitä ystävällisesti huomautti.) 

Eilen tehtiin mm. näitä ihastuttavia Pom Pomeja, jonka selkeän valmistusohjeen bongasin täältäSuurin osa Pomeista on vielä avaamatta, jotta niiden kuljetus juhlapaikalle sujuu kätevämmin, mutta ne muutamat jotka avasimme lopputuloksen varmistamiseksi, roikkuvat nyt olohuoneen ja ruokailutilan ikkunoiden edessä. Naapurit varmaan ihmettelevät, mikä mutteri päästäni on irronnut, kun valoaukot täyttyvät näistä palleroista, mutta tämä verhokiskosta roikottaminen toimii mielestäni hyvänä säilytyspaikkana näille koristeille. Ja kuten kuvasta huomaatte, onnistuin kuin onnistuinkin saamaan korallinpunaista silkkipaperia, vaikka sävyn saatavuudesta täällä jokin aika sitten marisinkin. Olen niin tyytyväinen tuohon väriin. En malta odottaa, että näen nämä Pomit juhlapaikalla in action.

Tällaista tänne siis. Minulla on kerrottavana teille myös muita hyviä uutisia, mutta niistäkin lisää myöhemmin, vielä pitää hetki malttaa.  Miten teidän viikko on lähtenyt käyntiin?

6 kommenttia:

 1. Täällä on myös tehty pomeja, mutta en ole ihan varma lopputuloksesta :D En ole vielä uskaltanut avata yhtään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ei maltettu olla avaamatta. Sormet syyhyää päästä avaamaan nuo kaikki, mutta pakko malttaa, asumismukavuuden vuoksi. :D

   Poista
 2. Voi sinua onnellista lomalaista!!! Terveisin kateellinen työläinen ;) Itsenikin on pitänyt käydä jo kauan aikaa tuossa liikkeessä katselemassa kaikkea, mutta toistaiseksi olen vain ajallut ohi ja melkein törmännyt autoihin liikennevaloissa, kun yritän ikkunaa kurkkia :) Ihania juttuja siellä näyttää olevan!!! Mitähän valitsit? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu itsekin aina kyttään liikkeen näyteikkunaa, olin liikkeellä sitten kävellen tai autolla, on se vaan ihana kauppa. :) Pussin sisältö selviää piakkoin. :)

   Poista
 3. Ihana lomalainen! Itsellänihän siihen taitaa mennä vielä 11 kk :D. Mutta ei parane valittaa, olihan se ihanaa silloin kesäkuussakin lomailla :)

  Ja niin - onnea ihanista uusista tuulista ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta sä oot nyt virkeenä takaisin töissä, kun oot saanut jo lomailla. ;) Ja kiitos, tätä pitää joskus kippistää yhdessä. :D

   Poista