sunnuntai 21. heinäkuuta 2013

Sateinen kesäsunnuntai

Sydänkesä meneillään, mutta ulkona ei todellakaan näytä heinäkuiselta sunnuntain alkuillalta. Mutta mitäs tuosta, ehkä seuraava helleaalto saapuu näille leveyspiireille viikon kuluttua, kun täälläkin päästään aloittamaan se L-kirjaimella alkava neljä viikkoa kestävä ajanjakso. 

Täytyy kyllä myöntää, ettei tämä koko päivän jatkunut tihkusade ole haitannut sitten yhtään. R on ollut aamusta asti töissä ja itse olen saanut pyhittää tämän päivän leppoisaan kotoiluun. Olen nukkunut myöhään, lorvinut sisätiloissa ja lukenut kirjaa, kunnes muistin, että tänään on nimipäiväni. Mikä loistava (teko)syy leipasta jotain makeaa! Niinpä avasin ranskalaisen keittokirjani jälkiruokaosion ja valitsin jotain suklaista.

Nopea kauppareissu lähimarkettiin, hetki keittiössä ja voilá, tämä amatöörileipuri pyöräytti elämänsä ensimmäiset tuulihatut, suklaalla höystetyt sellaiset. En tiedä, miksi olen ollut siinä käsityksessä, että kyseisiä leivoksia olisi jotenkin vaikea tehdä, sillä ihan hyvinhän nuo näyttivät onnistuvan. Mielestäni näyttävät ihan tuulihatuilta ja muistuivat hyvältä. Toki, jos kyytipoikana on vaniljajäätelöä ja suklaata, niin pakkohan sen on hyvältä maistua.

Tällaista herkkua sitä sitten teen kera maisteltiin parvekkeella sateen hakatessa parvekelaseihin. Mielessä oli myös hyvä ystäväni, tämän päivän nimipäiväsankari hänkin, jonka seurassa olisin mielelläni nämä tuulihattuteet juonut. Harmi, että välimatka on turhan pitkä tällaisia pikatapaamisia varten. Terveisiä siis vain H:lle sinne Vaasaan ja onnea myös muille tämän päivän nimipäiväsankareille.

4 kommenttia:

 1. Tuon on todellakin pakko olla hyvää! ;) Hyvää nimipäivää!

  VastaaPoista
 2. Slurpppps! Näyttää taivaalliselta :P
  Kivaa nimpparipäivää! :)

  VastaaPoista
 3. Hyvää nimpparia ja todellakin SLURPS! :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos onnitteluista tytöt :)

  VastaaPoista