torstai 11. heinäkuuta 2013

Se aika vuodesta; Asuntomessut 2013
Huomenna se sitten alkaa, nimittäin Asuntomessut 2013 Hyvinkäällä. Kohteitahan on voinut jo jonkin aikaa käydä urkkimassa Asuntomessujen omien nettisivujen lisäksi mm. Deko –lehden virallisesta asuntomessuluettelosta sekä TM Rakennusmaailma –lehdestä. Tänään alueella on vietetty lehdistöpäivää ja huomenna portit aukeavat myös meille tavallisille pulliaisille. 

Itse olen varsinainen asuntomessufani, jos näin voi sanoa. Ensimmäiset asuntomessut koin vanhempieni kanssa vuonna 1996 Ylöjärvellä. Olin tuolloin 10 –vuotias, enkä  mitä luultavimmin ole osannut ottaa messujen annista ihan kaikkea irti, mutta muistan kyllä viihtyneeni talokierroksilla. Uskoakseni tuon reissun jälkeen aloinkin sitten piirtelemään ruutupaperille omia luonnoksia; jäätävän kokoisia sokkelotaloja, joissa tietenkin piti olla aina uima-allas. Mittasuhteet taisivat olla päin mäntyä ja käytännöllisyydestä ei ollut tietoakaan, mutta sehän ei minua haitannut, ideoita piisasi. Kun muut piirtelivät koiria ja heppoja, minä piirtelin talojen pohjakuvia.

Jos loma-asuntomessuja Ähtärissä vuonna 2000 ei huomioida, Kävin seuraavan kerran asuntomessuilla Heinolassa vuonna 2004. Sinne minut vei kummitätini. Tuon vuoden jälkeen olenkin sitten tainnut käydä kaikilla asuntomessuilla, Oulua lukuun ottamatta. Kauniissa kodeissa kiertely ja ideoiden haaliminen on kaikessa yksikertaisuudessaan puuhaa minun mieleeni. Arvannettekin varmaan, että tänä vuonna mennään taas. Avajaisviikonloppuun ei ole tarkoitus lähteä tungeksimaan, mutta onhan tässä neljä viikkoa aikaa ja kesälomakin alkaa parin viikon kuluttua. Lippu polttelee jo kesäkassissa ja omia suosikkikohteitakin on jo kuvien perusteella valkattu. 

Olen iloinen, että messuilla on esittelyssä Jämerä Sisu. Kohteen sisustus on liekkisaunoineen turhan "Rock" minuun makuuni, mutta olen ihaillut kyseistä talomallia valmistajan nettisuilta jo talvella, juurikin sen ihanan atrium-pihan vuoksi. Mielestäni myös pohja on oikein toimiva. Pian kohteen tunnelmaa ja suojaisaa pihaa pääsee kokemaan ihan paikanpäälle.Sen verran on myös kotikaupunkia mainostettava, että kannattaa poiketa myös Jyväskylää ja Jyväskylän messuja esittelevässä Paviljongissa. Täältä voit käydä jo etukäteen vilkaisemassa miten kiva ständi sinne on pystytetty ja päätellä ensi vuoden teemoja. Vuoden päästä tähän aikaan Äijälänranta 2014 on meidän kaikkien messuihmisten huulilla. Voin kertoa, että alueesta tulee todella hieno. Rakennustyöthän alueella ovat jo täydessä vauhdissa. Mutta ne ovat sitten niitä ensi kesän juttuja. 

Onko täällä muita messuintoilijoita vai olenko se vain minä yksikseni vähän turhan fiiliksissäni tästä kesätapahtumasta?

8 kommenttia:

 1. Messut on jees! Pari kertaa on tultu käytyä, tänä vuonna mennään taas :)

  VastaaPoista
 2. Odotan innolla teidän messuilijoiden postauksia!:) Me emme jaksa tänä vuonna lähteä. Turhan pitkä matka, mutta ensi vuonna pakko päästä Jkylään.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu kieltämättä pitkä matka saa aina miettimään, että onko järkeä lähteä, mutta me yritetään yhdistää samalle reissulle muitakin loma-aktiviteetteja. :)

   Poista
 3. Mun ekat messut on kaiketi olleet Jyväskylässä 1985 :)Mä intoilen jo ensi vuotta kun messut on sit ihan tuossa kävelymatkan päässä! Niin siistiä! Aattelin myös, et sinne ois kiva päästä kesätöihinkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, onhan se jo aikakin saada messut tänne 29 vuoden jälkeen. Itsekin odotan Äijälänranta 2014:ta erityisen paljon. :)

   Poista
 4. Toissa viikonloppuna kävimme mutta aikaa oli aivan liian vähän perusteelliseen katsaukseen! Ensi vuonna varaan koko päivän! :) Seitsemättä kertaa messuilla ja innolla odotan jo ensi vuoden messuja (ja lyhyttä ajomatkaa)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta se vaan on, että asuntomessuille pitää oikeasti varata koko päivä aikaa, ellei sitten käy katsomassa vain muutamia suosikkikohteita. Onneksi ensi vuoden messuille on lyhyt matka ja pakko vähän kahaista, että sinne on tulossa myös oikein kiinnostavia kohteita. ;)

   Poista