lauantai 10. elokuuta 2013

7 päivää h-hetkeen; tunnelmia ja kampausta

Tiedättekö, kun hääjärjestelyt viime syksynä remontin jälkeen pääsivät kunnolla vauhtiin, ajattelin kirjoitella ja kuvata tänne blogin puolelle paljon häävalmisteluista. Ajattelin, että hääpostaukset olisivat tässä blogissa ylivoimainen ykkösaihe syksyyn saakka. Blogimaailmasta löytyi jo runsaasti toinen toistaan inspiroivampia hääblogeja ja toiveena oli luoda samanlainen ns. hääpäiväkirja, ellei sitten muita, niin ainakin itseäni varten.

Toisin kuitenkin kävi. Häihin on aikaa nyt tasan viikko ja huomaan, että olen päästänyt internetin ihmeelliseen maailmaan yllättävän vähän häihimme liittyviä juttuja. Päätös on ollut tietoinen. Monet kerrat olen alkanut luomaan täydessä tohinassa hääaiheista postausta, mutta lopulta olenkin perääntynyt ja jättänyt koko jutun viimeistelemättä ja julkaisematta. Hirveästi on kyllä tehnyt mieli jakaa kaikkia meidän juhliin valittuja ideoita täällä, siitä ei ole kyse, mutta sitten kuitenkin, vielä enemmän, olen halunnut jättää mahdollisimman paljon yllätykseksi. Haluan, että vieraamme ovat ensimmäisiä, jotka saavat tietää millaisia valintoja meidän juhliin on tehty ja että nämä samat henkilöt eivät tietäisi etukäteen kovin paljon juhlan yksityiskohdista. En tiedä onko se itsekästä, kun muut jakavat täällä hyvät vinkkinsä ja minä en paljasta oikein mitään. Itsekästä tai ei, talven aikana muodostunut linjaukseni on ollut paljastaa loppujen lopuksi aika vähän, ainakin näin ennen häitä. Ei sillä, että meille olisi tulossa mitään huippusalaista tai jäätävän poikkeuksellista hääspektaakkelia, tämä on silti tuntunut minulle mukavimmalta vaihtoehdolta. Tänään olen kuitenkin sen verran hövelillä tuulella, että ajattelin paljastaa edes pikkuisen jotain. 

Eilinen oli jännittävä päivä. Ohjelmassa oli niin koemeikin kuin -kampauksenkin teko. Tämän lisäksi kävimme myös kirkkoharjoituksissa ja tapasimme vihkipappimme. Näiden ohjelmanumeroiden jälkeen tuntuu, että olemme taas järjettömän paljon lähempänä h-hetkeä. Kirkossa kävimme läpi tulevan seremonian ja harjoittelimme luonnollisesti sitä jännittävintä osuutta; alttarille kävelyä. Paikalla oli yksi oikea kaaso ja kaksi "varakaasoa", kun otimme tuntumaa sisääntuloon musiikin tahdissa. Vaikka kyseessä oli harjoitukset ja paikalla alle kymmenen ihmistä, oli jännityksen tunne käytävän päässä omaa kävelyvuoroa odottaessa aivan mieletön. En pysty varmaan vielä edes kuvittelemaan, millaista se on sitten oikeassa tilanteessa, viikon päästä, kun penkeillä istuu sata vierasta odottamassa. Oikein vatsanpohjaa kouraisee, kun edes ajattelen koko asiaa.

Paljastukseni ei suinkaan ollut kertoa teille, että hei, mua vähän jännitti kirkkoharjoituksissa. Se nyt ei varmaan yllätä ketään. Sen sijaan ajattelin tämän yhden kuvan muodossa antaa vinkkiä tulevasta häälookistani hiusten osalta.  (Koemeikin jälkeen minulla oli eriväriset silmämeikit, kun haimme sopivia sävyjä luomiin, joten siitä ei tänne kuvaa tässä vaiheessa tipu, vaikka lopputuloksesta todella pidinkin.) Vielä muutama viikkoa sitten kampauksen osalta mielessä oli jotain aivan muuta, mutta olen todella tyytyväinen, että kuitenkin lopulta päädyin tällaiseen hiukset kiinni -ratkaisuun. Kampauksessa oli niitä elementtejä, joita toivoinkin; rentoa utuisuutta, mutta kuitenkin klassisuutta. Tämä takaraivosta otettu kuva kertoo teille ehkä ärsyttävän vähän kokonaisuudesta, mutta kuitenkin mm. sen, että viime hetkillä päätin jättää hääeleganssistani pois sekä hunnun, että lähes kokonaan auki olevan kampauksen. Tämä ratkaisu passaa mielestäni parhaiten pukuni kanssa. Olen valtavan tyytyväinen lopputulokseen, vaikka pientä päivitystä teemmekin sitten lopulliseen frisyyriin. Lähtiessäni pyöräilemään kampaamosta kohti kotia tämän tukkatyylin kanssa, tuntin itseni jo aika valmiiksi morsiameksi. 

10 kommenttia:

 1. Minä ymmärrän oikein hyvin, ettet ole kertonut häistä paljon blogissa. Aluksi ajattelin samaa linjaa, mutta lähdin siitä sitten tarkoituksella lipsumaa. Itse olen enemmänkin ideoinut kuin näyttänyt valmiita lopputuloksia muutamaa poikkeusta lukuunottamatta, että vaikka tiedän monen vieraan blogiani lukevan, tulevat he taatusti kokemaan yllätyksen jos toisenkin (:

  Kampaus vaikuttaa ihanalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, vaikka kertoisikin ideoistaan blogissa, niin vieraille jäisi silti varmaankin yllätykseksi mitä omiin juhliin on sitten loppujen lopuksi valittu. Ja onhan se niinkin, ettei meidän häiden läheskään kaikki vieraat käy täällä lukemassa, vain pieni osa. Tämä on kuitenkin tuntunut hyvältä ratkaisulta. :)

   Poista
 2. Ihana kampaus - onpa kiva nähdä se sitten kokonaan!

  Minäkin ymmärrän hyvin, että haluat pitää ideat ja toteutukset tässä vaiheessa itsellänne ja ensimmäisenä sitten häävieraille. Mikäänhän ei estä julkaisemasta niitä juttuja häiden jälkeen... ;)

  Tsemppiä viime hetkien valmisteluille, ihana morsio!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos.
   Juu, jotain yksityiskohtia uskonkin tänne häiden jälkeen laittavani, mutta niiden aika on sitten myöhemmin.

   Pian nähdään, iiks! :)

   Poista
 3. jänniä aikoja :) ja ymmärrän kyllä, ettei kaikesta halua täällä kirjoitella, eihän se olekaan bloggaamisen tarkoitus, pitää kirjoittaa sitten vasta kun ja jos hyvältä tuntuu :) oikein ihanaa viimeistä viikkoa ennen häitä!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se tosiaan on.
   Kiitos tsempeistä tähän viimeiseen neitiviikkoon. :)

   Poista
 4. Todella kaunis kampaus ja varmasti huoleton tuolloin tärkeänä päivänä. Tällä siis tarkoitan sitä että suortuvat pysynevät paremmin siellä missä pitääkin eikä kampaukselle tarvitse päivän aikana tehdä mitään. :)

  Tekee mieli onnitella jo valmiiksi: ONNEA! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta puhut. Jos olisin päättänyt jättää hiukset auki, olisi suurempi riski, että kampaus jotenkin lässähtäisi tai räpläisin hiussuortuvia huomaamattani.

   Kiitos etukäteisonnitteluista. :)

   Poista
 5. Jej, näen tämän kauniin nutturan livenä viikonloppuna! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee! Täällä ollaan jo ihan juhlafiiliksissä. :D

   Poista