sunnuntai 4. elokuuta 2013

Yksityiskohtia Hyvinkään asuntomessuilta

Reipas viikko sitten lauantaina suunnattiin auton nokka kohti Hyvinkään Asuntomessuja. Päivä oli paahtavan kuuma ja kuten arvata saattaa, oli muutama muukin päättänyt viettää kyseistä päivää uusissa taloissa kierrellen. Lämpöä ja tungosta siis riitti. Oma moka, mitäs läksittiin lauantaina.

Näyttävät valaisimet, lasiliukuovet terasseille ja ulkoporeammeet. Siinä kolme päällimmäistä seikkaa, jotka jäivät minun mieleeni tämän vuoden messukodeista. Kivoja juttuja sinänsä ja kelpuuttaisin nuo kaikki kolme asiaa ilomielin omaankin kotiini, mutta eiväthän ne suinkaan mitään uusia juttuja omakotitalorakentamisessa olleet, vai mitä? Valitettavasti minun täytyy siis suoraan sanoa, että tämän vuoden messut olivat pettymys. Tuntui, että kaikki talot olivat aivan samanlaisia eikä niistä oikein saanut mitään wow-tuntemuksia. Monet kodit olivat toki kauniita, mutta tietenkin asuntomessuilta odottaa aina jotain vähän enemmän. 

Näin jälkikäteen ajateltuna mieleen jäivät oikeastaan vain kaksi kohdetta; Maja ja Jämerä-Sisu. Nämä kohteet poikkesivat massasta persoonallisilla ratkaisuillaan ja niistä näki, että tulevat asukkaat olivat tehneet kodeistaan juuri itsensä näköisiä, välittämättä valtaväestön mausta ja mielipiteistä. Vaikka itse en verhoilisi kivitaloa puulla tai hankkisi liekkikuvioita saunaan, annan silti täydet pisteet näille kodeille. Ne olivat rohkeita ja puhuttelivat messuyleisöä.

Jäin kaipaamaan jotain mahdollisimman lähellä omaa unelmataloani olevaa kokonaisuutta. Viime vuonna Tampereella Villa Ilo vei sydämeni. Mikään tämän vuoden kohteista ei tarjonnut minulle samoja tuntemuksia kuin tuo viime vuoden messuvoittaja. Toivotaan, että Äijälänranta tarjoaa sitten ensi kesänä niitä vautsivau -elämyksiä ja uuden talosuosikin.

Pettymyksestä huolimatta kameraan jäi muutamia silmää miellyttäviä kuvia reissulta. Mitään syväluotaavaa analyysiä kohteista en katso tarpeelliseksi tehdä, sillä täällä blogistaniassa on jo parin viime viikon aikana saatu nauttia loistavista kohde-esittelyistä. Tässä kuitenkin muutamia kuvakulmia ja yksityiskohtia Hyvinkäältä. 


Kaunis istuin makuuhuoneessa:

Hauska naulakkoidea:

Näyttävä välitilan laatoitus:

Työhuoneen hauska ja käytännöllinen hyllykkö:

2000-luvun vastine perinteiselle kirjahyllylle; valaistu valokuvasyvennys olohuoneessa:

Kaunis ja näyttävä tapetti sekä ihana tehostepinkki muuten värittömässä huoneessa:

Työläs pitää puhtaana tai ei, isot lasipinnat säväyttää aina:

Moderni kodinhoitohuone:
 

Ihanan persoonallinen Maja ja olohuoneen sohvapöytäkombo:

8 kommenttia:

 1. Minulla jäi vähän sama fiilis messuista. Kaipasin enemmän yksilöllisyyttä. Minun silmin oli niin paljon samaa ja nähtyä. Mutta toki sieltä löytyi kaunistakin katseltavaa. Toivotaan että ensi messut yllättävät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, vei sanat suustani. Ensi vuonna sitten jotain muuta. :)

   Poista
 2. Aika kauniita kuvia olet napsinut sieltä!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, onneksi siellä oli mukavasti tällaisia kivoja yksityiskohtia kuvattavaksi. :)

   Poista
 3. ihania yksityiskohtia olet löytänyt!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oman haasteensa toivat kyllä tungeksivat ihmiset., mutta onneksi sain muutamia tällaisiakin. :)

   Poista
 4. Ensi vuonna sitten Jyväskylässä näytetään, miten messut tehdään! Siis ainakin toivottavasti :) Kiitos seurasta tänään, oli mukavaa. Pian uudelleen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan parasta. Kiitos itsellesi, ehdottomasti lähipäivinä uudelleen. :)

   Poista