maanantai 2. syyskuuta 2013

Hääkuvat vesisateessa

Jos sade hääpäivänä tietää onnea, niin tämä aviopari sai sitä kyllä ihan roppakaupalla.

Sää meidän hääpäivänä meni aivan kuten oli ennustettukin. Ja voi pojat kuinka tarkkaan, tunti tunnilta tiesinkään ennustuksen, olinhan seurannut viimeiset kymmenen päivää intensiivisesti Forecan sivuja. Tiesin, että aamupäivällä paistaa vielä aurinko ja iltapäivällä, siinä neljän aikoihin, sataa jo kunnolla. Meidän vihkiminen oli klo 15 ja hääkuvaus oli varattu heti sen jälkeen. Lopputuleman arvannettekin.

Kirkosta ulos tullessa vettä satoi jo sen verran mukavasti, että sateenvarjo oli enemmän kuin tarpeen. Valokuvaajamme oli ennakoinut tilanteen ja kysyi vielä haluammeko mennä studioon. Se oli laitettu valmiiksi sateen varalta. Miehen kanssa olimme molemmat yhtä mieltä siitä, että alkuperäisestä suunnitelmasta pidetään kiinni. Hääauto suunnattiin siis kohti Harjun kiviportaita. 


                                 KuvaHannu Rainamo

Siellä me olimme; vastanaineet, kuvaaja, autoa kuljettanut bestman, yksi kaaso ja vesisade. Eikä ollut muuten mikään pikkuropina; olo oli kuin Trash The Dress -kuvauksissa. Sateenvarjosta sai pidellä kiinni ihan tosissaan, sen verran tuulikin puuttui peliin, ja hääpuvun helmat uiskentelivat epätasaisille portaille kertyneissä pienissä vesilammikoissa. Poseerausta kompinaatiolla yksi sateenvarjo ja kaksi ihmistä, olisi voinut etukäteen harjoitella, sillä etenkin alussa oli sähellystä varjon kanssa ja sen seurauksena sulhanen kippasi sateenvarjon reunalta vesilastin morsiammen sivukiuhkuralle. Ei näin.  

Kaikesta huolimatta saimme sateenvarjon kohdilleen ja kuvat purkkiin. Hyvän kuvaajan lisäksi avustajat olivat todella tarpeen näissä olosuhteissa. Bestman piti sateenvarjoa kuvaajan yllä, sadetakilla kun oli hankala suojata koko kuvauskalustoa, ja kaaso pyyhki vähän väliä hartiahuivillaan vesipisaroita morsiammen käsivarsilta. Taisi siinä muutamat tsemppisanatkin avustajien suusta tulla, kun sade tuntui niin epäreilulta ja morsian meinasi jo menettää toivonsa koko kuvauksen suhteen. Mutta me hitto vieköön otettiin hääkuvat Harjun portailla, kuten oli suunniteltukin! (Myönnän toki, että päivällisen jälkeen, kun sade oli lakannut, napattiin vielä lisäposeerauksia juhlapaikan ympäristöstä. Näissä kuvissa saimme olla ilman sateenvarjoa ja tilanne oli vähän helpompi.)  Mutta näin  jälkikäteen, valmiita kuvia katsellessa, täytyy todeta, että sateenvarjo näyttää kuvissa todella hyvältä. 

Noin kuukausi sitten googletin hullunlailla kokemuksia sateisesta hääpäivästä ja etenkin hääkuvauksesta ulkona. Olin alahuuli rullalla sääennusteen vuoksi ja halusin rohkaisua, kuulla positiivisia kokemuksia sateisesta hääpäivästä yhdistettynä ulkokuvaukseen, uskoa siihen, että hyvin se menee, pisaroista huolimatta. Tällä lyhyellä tarinalla haluankin siis kertoa kaikille hätääntyneille morsmaikuille, että no worries, kyllä ne ulkokuvat sateellakin onnistuu. 
                                             Kuva: Hannu Rainamo

Kysyttäessä meidän hääkuvaaja kertoi, ettei ole koskaan aikaisemmin kuvannut hääparia ulkona niin kovalla sateella. Nyt on siis kuvaajakin yhtä arvokasta kokemusta rikkaampi. Säästä vielä sen verran, että muuten sade ei kyllä näkynyt tai tuntunut missään. Koko päivä meni niin upeissa fiiliksissä, ettei luonnonilmiöillä ollut oikeasti mitään väliä siinä vaiheessa.

Mutta entäs se vesinoron runtelema kihara? Neuvokas kaaso väänti siitä sormikiharan kuvaussession päätyttyä. Ennen juhlapaikalle astumista sykerö avattiin ja voilá, kihara oli kuin uusi. Avustajat, valitkaa ne huolella.


Pst! Muistuttaisin, että Iittalan HotCool -lasien arvonta on käynnissä. Muista osallistua.

18 kommenttia:

 1. Olipas teillä kuvauskokemus! Suomen kesä on. :/ Mutta upea pari ja upeita kuvia kerta kaikkiaan! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, mutta onneksi sade ei muuten haitannut pätkääkään. :)

   Poista
 2. Oi vau! :) Nyt sai vielä sitten kauniiden kuvien taakse hauskan lisätarinankin vielä. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, olisi ehkä ollut hauska höystää tarinaa vielä sellaisilla Behind the scenes -kuvilla, jossa taistellaan sateenverjan kanssa. :)

   Poista
 3. Niin kaunis kuva tuo Harjun portailla otettu kuva! :)

  VastaaPoista
 4. Kyllä kannatti kuvata tuolla portailla, on kyllä upea paikka ja mitkä värit! Mieletön kuva ja oot niiin kaunis <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Se on kyllä totta, että värit pääsevät sateella, tai heti sateen jälkeen, paremmin oikeuksiinsa. :)

   Poista
 5. Nuo on kyllä todella kauniita kuvia! Bongasinkin teidän kuvan jo Keskisuomalaisesta sunnuntaina :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, siellähän se oli, hoidettiin lehti-ilmoitus nopeasti pois, ettei se sitten unohdu. :)

   Poista
 6. Täytyy kyllä sanoa, että mun hermot ei olisi kestänyt sateessa kuvausta :D Pointsit siitä teille! Tosi kaunis tuo portailla otettu kuva ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kyllä siinä tosiaan hermoja koeteltiin, mutta minkäs teet. :D

   Poista
 7. Aivan ihania kuvia ja tuo portailla otettu on minunkin lemppari <3

  VastaaPoista
 8. Kauniita kuvia! Ei olisi kyllä minulla hermot kestänyt vesisateessa mutta nyt on teillä lisätarinaa kuvien takana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hermot olivat tosiaan koetuksella, mutta kaaso heitti, että nämä kuvat ovat sitten seuraavat 80 vuotta esillä, että siihen malliin. Ei siinä auttanut kuin tsempata. :D

   Poista
 9. Ai kun ihana tuo viimeinen kuva teistä! Tahtoo nähdä lisää kuveja ihanista häistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Eiköhän sitä kuvasaldoa tule vieraille jossain vaiheessa näkyville. ;)

   Poista