torstai 26. syyskuuta 2013

Motivaatiota haaveilusta

Meillä on täällä käynnissä eräänlainen kodin syyshuolto. Siihen sisältyy mm. terassin talviteloille laitto, kesäromppeiden varastointi sekä sokerina pohjalla kaappien ja laatikoiden siivous. Jälkimmäinen homma on se työläin, mutta samalla tietenkin myös palkitsevin. Järjestelyn jälkeen tilaa tulee aina kummasti lisää. 

Syyshuolto alkoi pari päivää sitten ja työhuone on nyt räjäytetty levälleen. Homma on vielä pahasti kesken ja täällä on nyt valitettavan sekainen yleisilme. Kiireen ja muiden (teko)syiden vuoksi hommat ovat vähän venyneet. Mielenkiintoa ei vain ole enää illan tullen riittänyt istahtaa lattialle ja käydä läpi kaiken maailman kuponkinippuja ja ihmetellä, mitä kaikkea sitä ihminen tuleekaan säilöneeksi.  Sen sijaan olen sulkenut pommin jäljiltä olevan huoneen oven ja siirtänyt tuskaa tuonnemmaksi. Ehtiihän sitä sitten viimeistään sunnuntaina. 

Koska kotipuuhastelu ei ole maistunut, olen löytänyt itseni katselemasta kuvia kauniista ja siististä kodista. Esimerkiksi näissä Alvhemin sivuilta löytyneen vaalean ja valoisan kolmion neliöissä silmä lepää. Kodissa on raikasta ja ihanan väljää ja tietenkin persoonallisia yksityiskohtia. Tällaiset kuvat pistävät aina miettimään, kuinka mukavaa olisikaan asua vanhassa (mutta remontoidussa) kerrostaloasunnossa, jonka ylellisyyksiin kuuluisivat vanha lankkulattia ja leveät ikkunalaudat. Korkean huoneiston ikkunoista olisi näkymä aivan ytimeen ja parvekkeelta kuulisi kaupungin äänet...


 

Kun kuvien ihailu ja haaveilu on jatkunut tarpeeksi pitkään, palaan miettimään omaa kotia. Huomaan saaneeni intoa omaan keskeneräiseen projektiin; en halua tänne sotkuisia huoneita. En, vaikka sekamelska olisikin oven takana piilossa. Hmm,  vielä ehtii vähän järjestellä kaappeja ennen nukkumaanmenoa....

11 kommenttia:

 1. Ääk! Kyllä Ruotsissa osataan, itse postasin juuri myös Tukholmalaisesta upeasta kodista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ne vaan taitavia.
   Onneksi ei postattu samasta kämpästä. :D

   Poista
 2. Olen ihan rakastunut tuohon silinterijulisteeseen... Tuollaisen kun saisi! Kun vaan tietäisi mistä... :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritin hankkia tietoa tuosta julisteesta, mutta ainakaan vielä en ole saanut selville mitään hyödyllistä. Toivotaan, että se jostain löytyy. :)

   Poista
  2. Sain vinkin, että tästä osoitteestä voisi olla hyötyä. http://rohsska.se/

   Poista
 3. Täälläkin kämpän siivous ollut meneillään. Ulkoisesti näyttää hyvältä: On puunattu kylppäri kaakeleita myöten, pölyt on otettu pois kuleksimatta ja lattiat pesty. Näkymättömissä onkin sitten siivottavaa vielä senkin edestä. Pitänee kanssa inspiroitua laatikoiden ja kaappien siivoamiseen.. Unohtamatta parvekkeen talviteloille laittoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parvekkeen talviteloille laitto ei ole yhtään niin kivaa, kuin sen käyttöönotto keväällä. Pakko se on kuitenkin tehdä. :)

   Poista
 4. ihanan kodin olet löytänyt tuolta! itse käyn myös aika usein katselemassa noita koteja ja haluaisin muuttaa aika moneen niistä :) ihanaa sunnuntaita!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama! Aina noita katsellessa tulee fiilis, että haluan muuttaa Tukholmaan. :D

   Poista