torstai 10. lokakuuta 2013

Kehystyspuuhissa

Muistatteko ajan ennen digikameroita? Kun filmirulla, johon mahtui pauttiarallaa 24 kuvaa, vietiin valokuvaamoon ja viikon päästä kuvat, joita et ollut koskaan nähnytkään sai noutaa omakseen. Se oli jännittävää aikaa se. Koskaan ei tiennyt millaisia otoksia kuvanipusta tulisi vastaan. Tuolloin kuvatkin tuli vielä laitettua perinteiseen albumiin, kun nyt ne taas tuppaavat, ainakin tässä taloudessa, jäämään vain sähköisiin arkistoihin. 
Minulla oli melkein yhtä innostunut fiilis, kuin tuolloin analogiseen aikaan, kun eilen poikkesin valokuvaliikkeeseen. Tiesin, että liikkeessä minua odotti häiden kiitoskortit. Kortit, jotka olin tähän saakka nähnyt vain luonnoksena tietokoneen näytöltä. Kiitoskorttien lisäksi olin myös tilannut kuvasuurennoksen parista hääpäivän kuvasta. Kaikki kuvat olin toki nähnyt etukäteen kymmeniä kertoja, toisin kuin filmirulla-aikaan, mutta silti oli jotenkin huikea tunne hakea ihan oikeat valokuvat kotiin. Sellaiset, joita saan nyt käsin kosketella. Kiitoskortit lähtevät piakkoin matkaan meitä muistaneille ja yksittäiset kuvat päätyvät kehyksiin seinää koristamaan. Nälkä kasvaa syödessä ja nyt tekisinkin mieli tilata lisää kuvasuurennoksia. Näin alkuun mennään kuitenkin vain näillä kahdella kuvalla. Hääpäivän kuvista ajattelin kuitenkin tehdä kuvakirjan ja itse asiassa olen projektin jo aloittanut. Se etenee tosin hyvin verkkaiseen tahtiin, tuntuu että jokaista sivua voisi hioa äärettymyyksiin ja voin vain kuvitella millainen luopumisen tuska loppumetreillä koittaa. Joku päivä sekin kirja kuitenkin on valmis ja konkreettisesti tuossa olohuoneen pöydällä. Siihen saakka mennään näillä parilla mustavalkoisella teoksella. 

9 kommenttia:

 1. ihania kuvia!:) mulla on sulle haaste :)

  VastaaPoista
 2. Ihania kuvia! Ja et uskokaan, miten hyvin muistan ajan ennen digikameroita! Ja siis oikeasti, se joka keksi digitaalisen kuvaamisen on ihan kunkku! Mulla oli ennen vanhaan helposti sellainen 24 kuvan filmi puolillaan kuvia siitä, että "kissan piti olla tässä"... ;D Siis otin mielestäni kuvaa kissasta ja itse kuvassa näkyy kissasta korkeintaan hännänpää... ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, näin juuri. :) Itse muistan, että puolet kehitetyista kuvista oli ylivalottuneita tai aivan liian pimeitä. Silloin harmitti.

   Poista
 3. Moi, uusi lukija täällä! Jotain kautta eksyin ja pienen selailun jälkeen oli jo pakko klikkailla lukijaksi. ;)

  Ihanat pilkahdukset hääkuvistanne. ♥ Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Jolindha ja kiva että olet löytänyt tänne. Hyvää viikonlopun jatkoa sinnekin. :)

   Poista
 4. Kiva kiva, että hääkuvia ja kiitoskortteja on jo valmistunut... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeps, kohta vetää yli yhden asian to do -listalta. :)

   Poista
 5. Sattumalta löysin blogisi pariin.
  Valokuvat on pop. Teetettävien kuvien valitseminen sadoista digikuvista on melkoinen urakka, mutta kun sitten kuvat tipahtavat postilaatikosta ja saa lajitella ne albumiin, se on <3

  VastaaPoista