torstai 24. lokakuuta 2013

Kuinka paljon on riittävästi?

Tiedättehän, että kehittyäkseen ihmisen on mentävä pois mukavuusalueeltaan. Se voi tarkoittaa monia asioita, kuten kovempaa treenimuotoa tai vaikka uuden kielen opettelemista. Yhtä kaikki, kun epämukavuusalueella on tarpeeksi pitkään, se muuttuu mukavuusalueeksi ja ihminen huomaa kehittyneensä. Joskus kyse on pienistä asioista, joskun vähän suuremmasta oppimisesta. 

Tänä syksynä minä olen mennyt hyppäämään tuon mukavuusrajan ulkopuolelle oikein kunnolla. Haasteet liittyvät oman ammattitaidon kehittämiseen, monellakin eri tavalla. Olen innoissani uudesta, mutta valehtelisin, jos väittäisin ettei välillä jännitä tai jopa vähän pelota. Välillä jopa huomaan kysyväni itseltä, oliko tämä järkevää? Miksi en vain pysynyt tutussa ja turvallisella, pääsisi helpomalla. Tiedän kuitenkin, että pitkällä aikavälillä nyt tehdyistä ponnisteluista on tulevaisuudessa pelkkää hyötyä. Haasteiden myötä ajankäyttöä on kuitenkin priorisoitava, mutta se ei kuitenkaan tarkoita, etteikö harrastuksille jäisi yhtään aikaa. Päinvastoin, välillä on hyvä saada ajatukset kevyempiin asioihin. 


Yllä oleva teksti olkoon pientä pohjustusta sille, mitä seuraavasi kirjoitan. Eilen sähköpostiini kilahti henkilökohtainen viesti lukijalta. Positiivissävytteisessä viestissä ihmeteltiin, miksi päivitän "muuten niin hyvää blogia" näin harvoin. Muut kun julkaisevat uuden postauksen päivittäin, tai vähintään joka toinen päivä. Vastasin toki viestin lähettäjälle henkilökohtaisesti, mutta palaute kirvoitti minut puimaan asiaa vielä täällä blogin puolella. 

Totta, minun postaustahtini on hieman verkkaisempi. Keskimäärin julkaise -nappia tulee painettua kolme kertaa viikossa. Joskus innostun revittelemään ja uusia juttuja saattaa ilmestyä tiukemmallakin tahdilla, joskus taas kiireet vievät mennessään ja se näkyy myös täällä blogin puolella. Summa summarun, olen alusta alkaen postannnut tällaisella "noin joka kolmas päivä -tahdilla" ja jatkossa pyrin tietenkin pysymään samassa aikataulussa. Vaikka blogini muuten kehittyykin sisällön, kuvien ja tekstien muodossa, en valitettavasti kuitenkaan usko, että tulen ainakaan lähiaikoina yltämään aikaisempaa tiheämpään päivitystahtiin. Tiedän, että ahkerasti päivittyvät blogit keräävät pisteet kotiin, mutta toisaalta, kuka voi eksaktisti määrittää mikä on oikea julkaisutahti? Onko se ehkä riippuvainen blogin sisällöstä ja aihepiiristä ja sitä kautta lukijakunnasta ts. kohderyhmästä? Nostan virtuaalista hattuani heille, jotka kykenevät tuottamaan päivittäin laadukkaan päivityksen blogiinsa. Itse olen kuitenkin palautteesta huolimatta ja tekstin alussa mainittuihin syihin vedoten päättänyt jatkaa ainakin toistaiseksi tällä tutulla päivitystahdilla, jotta aikaa jää tarpeeksi myös elämän muille osa-alueille ja uusille haasteille, mukavuusalueen ulkopuolella.

Hyvää viikonloppua kaverit, seuraavaksi palataankin sitten taas tuttuihin kotihöpinöihin.       

10 kommenttia:

 1. Amen :))

  Mä juuri aika samaisesta asiasta puhuin vähä aikaa sit. Itse olen päivittänyt blogia päivittäin ja nyt huomaan että se vie liikaa aikaa elämästäni ja aion hidastaa tahtia! Tämähän on vain mukava harrastus, joka ei saa viedä liikaa aikaa niin kuin ei mikään muukaan harrastus. Ja kaikki tekee niin kuin parhaimmaksi näkee, mutta mä koen tällä hetkellä tarvetta hidastaa :))

  Täällä käydään kurkkimassa aina uudet postaukset :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomasin myös sinun päivityksen vähän samasta asiasta. Tottahan se on, kun tämä on harrastus eikä työ, niin ei blogin pitäisi viedä liikaa aikaa, eikä varsinkaan aiheutta stressiä. Siksi tahti on tämä :) Kiva, että sinäkin olet löytänyt elämäntilanteeseesi sopivan postaustahdin. :)

   Poista
 2. Kivahan se olisi lukea suosikkiblogiensa päivityksiä useammin, mutta jokainen taaplaa tyylillään ja elää elämäänsä itselleen sopivalla tavalla. Silloin homma menee oikein, kun kuuntelee itseään. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan niin. Onneksi kaikki eivät kuitenkaan päivitä blogiaan näin harvakseltaan; itsekin tykkään päivittäin päivittyvistä blogeista. :)

   Poista
 3. Hyvä kirjoitus:)! On hienoa, että löytyy erilaisia blogeja, eri sisältöisiä blogeja ja eri tahtiin päivittyviä blogeja! Tykkään lueskella blogeja laidasta laitaan! On kiva, että lukulistallani on sellaisia blogeja, jotka päivittyvät päivittäin, mutta hienoa on myös se, että olen löytänyt paljon blogeja, jotka päivittyvät vähän verkkaisempaa tahtia (en ehtisi lukea niin useaa, jos kaikki päivittyisivät päivittäin;))! Enempi on tärkeää se, mitä blogi sisältää♥

  Itse vasta aloittelevana bloggaajana olen innoissani päivitellyt blogia oikeastaan joka päivä, mutta voihan se olla, että tahti hieman hiipuu tässä ajan myötä:D En ole vielä kokenut, että tämä bloggailu haukkaisi liikaa aikaa elämästäni, sillä postaukset yleensä teen illalla lasten mentyä nukkumaan (rentouttavaa omaa aikaa) ja toisten blogeja lueskelen ja niihin kommentoin aina kun ehdin ja siihen on hyvä hetki:) Tykkään blogimaailmasta, mutta tietysti miljoona kertaa tärkeämpää on se blogimaailmaan ulkopuoli, oma elämä♥ Mutta tällä hetkellä myös tämä bloggailu kuuluu pienenä osana omaan elämääni, ja tykkään siitä, että kuuluu♥

  Hih, olipas sepustus ja meni vähän ohi raiteidenkin, mutta pääpointtini on siis se, että jokainen saa mielestäni blogata sillä vauhdilla kuin hyvältä tuntuu ja kaikille on ihan varmana tilaa:)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se on, jokainen tekee omalla tavallaan omaa blogiaan ja niin pitääkin. Itse saan tuhraantumaan yhteen postaukseen hurjasti aikaa, joten ihan joka ilta tähä ei riitä aikaa. Ehkä minäkin tästä kehityn vähän nopeammaksi postausten laatijaksi. :D

   Poista
 4. On blogeja joita seuraa ja joiden toivoisin päivittyvän useammin juuri siksi, että pidän kovasti näistä kyseisistä blogeista. Ymmärrän kuitenkin täysin miten aikaavievää puuhaa se on. Itse tuoreena bloggarina olen päivittänyt n. 5 postauksen tahdilla /viikko, eli aika runsaasti. Toisaalta elämässäni tällä hetkellä tapahtuu paljon niin työ/opiskelurintamalla kuin vapaa-ajallakin. Jutun juurta tuntuu riittävän. En ole ottanut tavoitteekseni mitään päivitystahtia, olen ajatellut, että kirjoittelen sitä tahtia kun juttua riittää ja mieli tekee. Bloggaus on kiva harrastus, mutta minulle ei ainakaan se pääjuttu. Niille pääjutuille taas on jätettävä ihan oma tilansa.

  Hyvää ja rentouttavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin juuri. Minulle blogi on omaa aikaa. Joskus omaa aikaa on käytettävissä vähemmän, joskus enemmän. Koneella vietetty aika on varastettu tv:n tuojottamiseen käytetystä ajasta, joten niile tärkeille jutuille on sitten se oma aikavarauksensa. :)

   Poista
 5. Varsinkin sellaiset muoti- ja lifestyleblogit, jossa kerrotaan ja kuvataan tyyliin kaikki päivän tapahtumat lihapullalautasta ja salitreenejä myöten, päivittyvät jopa parikin kertaa päivässä. On hyvä, että uutta luettavaa riittää jokaiselle päivälle, mutta päivitystahti ei tosiaankaan ole se tärkeintä. Tärkeämpää on hyvät kuvat, hyvin kirjoitettu teksti ja selkeä ulkoasu. Kun nämä ovat kunnossa, ei haittaa vaikka uusia päivityksiä tippuisikin vähän harvemmin. Eli älä huoli nainen, jatka vain samaan tahtiin, niin hyvä tulee.

  PS. Sun kuvien laatu on parantunut huimasti. :)
  t. Mira

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, kuten ylimmissä kommenteissakin on todettu, jokainen tyylillään. Päiväkirjamaiset lifestyle -blogit päivittyvät yleensä tiuhempaan, kuin kapeampaan aihepiiriin kuuluvat blogit.
   Kiitos tsempeistä, Mira. Kuvien parantuneseen laatuun vaikuttanee jonkin verran uusi kamerani ja toivottavasti myös kehittyneet kuvaustaidot. :)

   Poista