sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Pehmeät suklaakeksit jäätelöllä


Käsi ylös kuka tykkää keksijäätelöstä? Itse olen täällä käpälä pystyssä ja tarkemmin voin kertoa, että omia pakastealtaan herkkuja ovat mm. Buffet -jätskit, unohtamatta tietenkään Ben & Jerry's Sandwich namipalaa. Koska sunnuntai on herkkupäivä, päätin näistä herkuista inspiroituneena kokeilla tänään jotain vastaavaa kotioloissa.

Niinpä keksiainekset sekaisin ja uuni kuumenemaan. Herkullisen pehmeät suklaakeksit syntyivät tällä Kinuskikissan reseptillä. Keksit onnistuivat hyvin, siitäkin huolimatta, että tältä keksitehtaan amatööriltä ei syntynyt kovin tasalaatuista tulosta. Ensi kerralla tiukennan toleransseja, jotta saan kekseistä vielä paremman näköisiä.


Epätasalaatuisesta jäljestä huolimatta pohja- ja kansipalat löysivät toisensa ja väliin rullasin lusikalla täytteeksi mansikkajäätelöä. Reunoille koristeeksi vähän strösseliä tuomaan "rapeutta" ja ennen kaikkea ilostuttamaan tämän leivoksen ulkoasua. Ja kas tässä tarjottavaa kahvipöytään. Vaikka jäähdytinkin keksit hyvin, oli nämä herkut sulavan jäätelön vuoksi popsittava parempiin suihin aika vikkelään. Armottomassa koemaistajaraadissa oli mieheni, joka kehui pehmeän keksin ja jäätelön yhdistelmää, mutta moitti näitä hieman turhan tuhdeiksi. Ja pyh, sanon minä. Mikään ei ole liian tuhtia sunnuntaina. 


12 kommenttia:

 1. Oi njam kun näyttävät herkullisilta! Onkin kiva idea, voisi joskus kokeilla. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa. Jos tykkää jätskistä, suklaasta ja keksistä niin ei voi mennä pieleen. :)

   Poista
 2. Aivan huippu herkun näköistä ja varmasti ihan huippu hyvääkin! :-) Voi nam kun herahti vesi kielelle! :-)

  Mukavaa sunnuntaita! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla. Nämä kyllä maistuivat hyvin. :)
   Hyvää alkanutta viikkoa sinne.

   Poista
 3. Siis niin herkullisen näköisiä keksejä! pitääpä testata tuota ohjetta, kuulostaa kyllä just napilta :). ps. just syön vaniljajäätelöä kinuskikastikkeen kans..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, että sielläkin on herkuteltu. Kannattaa ehdottomasti koittaa, nämä oli nopea tehdä. :)

   Poista
 4. Nams :)) Täytyykin joskus minin kanssa kokeilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensi viikonloppuna sitten uuni tulille ja kokeilemaan. ;)

   Poista
 5. Ihania kuvia, ja varmasti myös herkullisia :)

  Sinua on juuri muistettu haasteella, käy kurkkaamassa http://www.dreamtomorrow-livetoday.blogspot.fi/2013/10/haaste-7-kuvaa-kesasta.html

  VastaaPoista
 6. Näyttää kyllä tosi hyvältä! Täytynee laittaa täälläkin taas jauhopussit pöllyämään, kun tämän talouden suurinta herkkua on viime aikoina ollut Brownies vaniljajäätelön kera! :)

  VastaaPoista