maanantai 18. marraskuuta 2013

Herkkusuun Putiikkipäivä

Lauantainen vapaapäivä, yksitoista naista, seitsemän yritystä, maistuvat tarjoilut sekä paljon jutustelua ja naurua. Mm. näistä aineksista oli parin päivän takainen sisustusbloggaajien Putiikkipäivä tehty. Ihana huomata, että edes blogimaailmassa kaiken ei todellakaan tarvitse tapahtua tuolla Kehä III:n sisäpuolella, vaan myös täällä maakunnassa voidaan ja osataan. Täältä löytyy upeita yrittäjiä, jotka ottivat meidät lämpimästi vastaan sekä taitavia ja oma-aloitteisia naisia, jotka olivat tämän kaiken onnistuneesti ideoineet ja järjestäneet. 

Yhteinen päivä alkoi ja päättyi herkullisten makujen äärellä. Hyvän ruoan ja juoman sydänystävänä summaan ensi alkuun siis päivän ensimmäisen ja viimeisen yritysvierailun fiilikset. 

Porukkamme kokoontui aamupäivällä Jyväskylän Torikeskuksessa sijaitsevassa Sisustuskahvila De Caféssa. Osin tuttuja, osin vähän vieraampia kasvoja. Maistuvien pöytään tarjoiltujen salaattiannosten äärellä kasvot, nimet ja blogit löysivät toisensa. Yhteistä löydettiin myös blogin ulkopuolisista asioista. 

De Café oli itseassa minulle jo entuudestaan hyvinkin tuttu paikka. Itse löysin tähän tunnelmalliseen eurooppalaistyyliseen sisustuskahvilaan sen muutettua isompiin ja näkyvämmällä paikalla oleviin tiloihin. Tässä kahvilassa on tullut lounastettua viimeisen vuoden aikana useita kertoja, joten valitessani omaa salaattiannosta, tiesin mitä tuleman pitää. Salaattien lisäksi valikoimaan kuuluu myös pannukakkuja, jätskiannoksia ja kakkuja. Mm. tämä herkullinen Daim -juustokakku osoittautui meistä monen valinnaksi, kun De Café tarjosi salaattien lisäksi meille vielä jälkiruoan. 

Vaikka kokonaisuus toimii jo nyt, on luvassa vielä loistavia uudistuksia, sillä kahvilan valikoimaan tulevat aivan lähiaikoina puna-, valko-, ja kuohuviinit. Lisäksi tunnelmaa nostattaa tulevaisuudessa atmosfääriin sopiva livemusiikki, jota tarjoillaan usempana päivänä viikossa. Mainittakoon vielä, että herkullisten makujen lisäksi tässä sisustuskahvilassa on nimensä mukaisesti myynnissä myös sisustustuotteita ja lahjatavaraa. Niitä voi käydä tutkailemassa vaikka kahvihammasta ei juuri sillä hetkellä kolottaisikaan.


Reippaat neljä tuntia myöhemmin antoisa päivä päätettiin Figaro Winebistroon, joka on paljon kehutun ruokaravintola Figaron kylkeen  avattu viiniravintola Asemakadulla. Ravintolan sisustuksen on suunnitelut sisustusarkkitehti Kaisa Blomstedt ja ravintolassa vieraillessa kannattaa kiinnittää huomiota persoonallisiin ja ehdottomasti teemaan sopiviin kattovalaisimiin sekä näyteikkunaan.


Arkipäivisin tarjolla on lounasta, mutta ehdottomasti parasta antia ovat tarjolla olevat viinit ja "pikkusuolainen". Ravintolan omistaja Niko Saarukka tarjosi meille herkulliset tapaslautaset viinin kera. Mahtava päivä oli hyvä paketoida rennosti punaviinilasillis(i)en ääressä, samalla jo uutta tapahtumaa ideoiden. 
Lämmin kiitos Sisustuskahvila De Cafélle sekä Figaro Winebistrolle herkullisista tarjoiluista sekä iloisesta palvelusta. Näistä tunnelmista siirrytäänkin sitten vielä siihen varsinaiseen sisustusosioon, kun palaan tarinoimaan vielä omassa postauksessa muista päivän tapahtumista. 4 kommenttia:

 1. Kuulostaapa ihanalta tapaamiselta! :) Oi, millaisia herkkuja kuvissa. :) Ps. Toteutin matkakartta -haasteen. Käyhän tutustumassa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päivä oli kyllä mahtava, niin seuran kuin tarjoilujenkin osalta. :)

   Poista
 2. Mä oon nyt aivan liian monen postauksen verran kuolannut tuota Dajm-kakkua! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha. :) Usko tai älä, mutta vaihtoehtona oli myös muita kakkuja, tuo Daim vain jostain syystä päätyi aika monen lautaselle.

   Poista