sunnuntai 3. marraskuuta 2013

"Nörtti" kotisohvallaPikainen tervehdys täältä sohvan perukoilta. Pyhäinpäivä ja koko viikonloppu on mennyt reissussa ja kahden päivän aikana on tullut kierrettyä neljä kyläpaikkaa ja yksi "kuppila". Tänään auton ratin takana, sateisessa säässä, on vierähtänyt sellaiset kolme ja puoli tuntia, joten kotisohva yhdistettynä vilttiin ja kupilliseen teetä, tuntuu juuri nyt maailman parhaimmalta yhdistelmältä. 

Joku aina välillä ihmettelee, miten jaksan vapaa-ajallakin olla koneen ääressä, kun ruutua tulee tuijotettua intensiivisesti jo työpäivän aikana. Hyvinhän minä jaksan, ei tee heikkoakaan. Tietenkään kaikki aika ei mene läppäri sylissä, vaan netin syövereissä kulutettu aika on napattu toisen ruudun, eli telkkarin tuijotteluun käytetystä ajasta. Kun toiset ovat esimerkiksi näin sunnuntai-iltaisin television välityksellä Rumban ja Tsa tsa tsaan -pyörteissä, minä rentoudun selailemalla suosikkiblogejani ja vaihtamalla kuulumiset naamakirjassa kauempana asuvan kaverin kanssa. Minun mielestäni kumpikaan vaihtoehto ei ole toistaan oikeampi tapa käyttää aikaansa, jokainen käyttökööt nämä laiskat kotisohvahetket haluamansa median parissa. Lahjakkaimmat sitten toki keskittyvät useampaan viestintäkanavaan yhtäaikaa, kuten minä välillä kuvittelen tekeväni. 

Minä toivotan rentouttavaa sunnuntai-illan jatkoa, olit sitten linjoilla tai et.  

6 kommenttia:

 1. Löysin tänne blogiisi "Minun matkakarttani" haasteen kautta. Ja kiva kun löysinkin, blogisi vaikuttaa tosi mielenkiintoiselta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Hanna. Kiva, että olet löytänyt blogiini. :)

   Poista
 2. Ai että miten hyvin sanottu! Nykyään jokainen media on täynnä erilaisia elämäntapaohjeita ja siellä täällä mainitaan nettiriippuvuus ja kuinka pitäisi yrittää olla x aikaa ilman tietokonetta ja tehdä elämässään jotain kehittävää. Toki näissä ohjeissa on pointtinsa, mutta mikä jottei voi ihminen viettää vapaa-aikaansa koneellakin. Oma koneella oloni on suhteellisen aktiivista ja sosiaalista. Juttelen kavereiden kanssa FB:n chatissa, jaan ystävieni, kavereideni ja tuttavien kanssa mielipiteitä sekä kirjoitan blogiani ja luen muiden blogeja. Ja sivusilmällä katson sitä telkkariakin. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä. Ymmärrän toki, ettei koneen ääressä roikkuminen saa tietenkään korvata esimerkiksi liikuntaa, perheaikaa tai niitä muita livenä tapahtuvia sosiaalisia tilanteita. Mutta jos sillä korvataan tv:n katsominen tai esimerkiksi uutiset luetaankin suoraan lehtien verkkosivuilta, niin ei se ole mielestäni mitenkään huonompi vaihtoehto. :)

   Poista
 3. täälläkin aina kuvitellaan, että hyvin pystyy katsomaan jotain ohjelmaa ja välillä vähän selailemaan vaikka blogeja.. päätinkin joskus, että minun on valittava kumpaa teen, koska eihän siitä mitään tule :) onneksi omat päätökset voi aina vähän kiertää.. nytkin suomen kaunein koti ja blogit, saa nähdä kummasta jää jotain mieleen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, näin se on täälläkin. Kerran minä päätin mitä kanavaa katsotaan ja olin samalla koneella. Mies seurasi hetken, kun yritin katsoa samalla telkkaria, mutta eihän siitä mitään tullut. Hän sai sitten valita kanavan. :)

   Poista