lauantai 16. marraskuuta 2013

Piparkakkutaikinaa ja verkostoitumista

Vastasiivotun kodin tunnelmassa ja tuoksussa on hyvä aloittaa mikä tahansa viikonloppu. Näin marraskuussa eräs lähestyvästä joulusta innostunut miksaa puhtaan kodin tuoksuun vastaleivottujen piparkakkujen tuoksun. Ai ettien että, kyllä kelpaa tuoksutella kanelin, neilikan ja inkiväärin sekoitusta. Täällä on siis kaulittu vähän piparitaikinaa ja ruvettu talonrakennuspuuhiin. 

Tiedän kyllä hyvin, että nyt eletään vasta marraskuun puoliväliä ja jouluun on aikaa yli kuukausi. Täällä on kuitenkin otettu pientä etumatkaa tämän haasteen kanssa, sillä edellisen piparkakkutalon tekemisestä on tainnut vierähtää sellaiset 15-20 vuotta. Tuolloinkin äiti taisi olla se kantava voima talonkasaamisessa ja itse kunnostauduin lähinnä taikinan ja koristekarkkien maistelijana. Uskonette siis, että innostuksen lisäksi tähän projektiin lähdettiin aikamoisellä jännityksellä ja epävarmuudella. Taikinaa ja ranskanpastilleja on mennyt parempiin suihin vielä näin aikuisiälläkin, mutta myös talo on saatu omin avuin pystyyn. Ja koska huomenna sunnuntaina vietetään täällä Jyväskylässä joulunavausta, uskallan ilman jouluhöperöksi leimaantumista julkaista pienen kuvakulman tästä jouluisesta tekeleestä. 

Joulunavauksen ja taloprojektin lisäksi tälle viikonlopulle on tiedossa muutakin mukavaa. Tänään pääsen nimittäin tapaamaan ja jakamaan ajatuksia muiden keskisuomalaisten sisustusbloggaajien kanssa. Modernisti kodikkaan Kerttu ja Talosanomien Jenni ovat järjestäneet meille hienon tapahtuman, jossa saamme mahdollisuuden verkostoitua paitsi blogikolleegojen, myös paikallisten yrittäjien kanssa. Käymme porukalla tutustumassa muutamaan valikoituun putiikkiin ja kivijalkamyymälään osoittaen samalla tukeja näille yrityksille. Idea on mielestäni mitä mainioin ja olen niin tyytyväinen, että kerrankin myös täällä Keski-Suomessa on oma "blogitapahtuma". Kuten Kerttukin blogissaan ounasteli, uskon minäkin, että tämä on vasta alkua jollekin suuremmalle.  

Muiden Putiikkipäivään osallistuvien bloggaajien lisäksi myös minä palaan raportoimaan tänne päivän antia. Sitä odotellessa suosittelen osallistumassa sisustuslahjakortin arvontaan. Minä lähden pian innostuksen- ja jännityksensekaisin tuntein sekä kamera viritettynä kohti kaupunkia.


12 kommenttia:

 1. Tosiaan jännä päivä tulossa, nähdään pian! ;)

  -piia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jännä päivä se tosiaan oli. Näitä lisää. :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos. Vaikka jokainen kulma ei lähempää tarkastelua kestäkään, niin yllätin kyllä itsenikin. :)

   Poista
 3. Kivan blogin löysin Kertun blogin kautta :)
  Mukavaa sunnuntaita

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kiva kuulla. Mukavaa viikkoa sinne. :)

   Poista
 4. Ihana piparitalo, meilläkin on suunnitelmissa toteuttaa pian, että ehtii nauttia mahdollisimman pitkään :)
  Tervetuloa blogiini

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rakennuspuuhiin vaan. Saa nähdä kauanko tuo talo meillä säilyy, kovasti tekisi jo mieli maistella. :)

   Poista
 5. Voi miten suloinen piparitalo! <3 Oli kiva päivä eilen, kiitos! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös olekin. :) Kiitos itsellesi mukavasta lauantaipäivästä. :)

   Poista