sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Sisustajan Putiikkipäivä

Sunnuntain kunniaksi tässä tulisi vielä Putiikkipäivän toinen osa, sisustuspainotteinen sellainen. Herkkusuun putiikkipäivästä kirjoittelinkin jo alkuviikosta ja sen voit lukea täältä. De Cafén ja Winebistron välissä vierailimme siis viidessä sisustustuotteita tarjoavassa liikkeessä. Kuluneen viikon aikana olette varmasti saaneet jo lukeakin näistä liikkeistä, mutta tässä vielä päivästä minun ikkunasta katsottuna. 

Salaattilounaan jälkeen siirryimme Sisustus Iloon, jossa Margit Löytönen otti meidät iloisena vastaan. Mielestäni Sisustus Ilo on mielettömän kaunis ja tyylikäs liike, eikä ihme, onhan liikkeen omistaja sisustussuunnittelija ja myytävät tuotteet upeaa designia. Itse olen hankkinut tästä liikkeestä mm. vieraswc:n peilin ja Eva Solon viinikarahvin, joten Sisustus Ilo ja sen iloinen henkilökunta olivat minulle jo ennestään tuttuja.  Liikkeessä meitä hemmoteltiin silmänruoan lisäksi kuohuvalla, suklaalla ja vaahtokarkeilla. 

    

Vaikka meillä kaikilla lienee nyt päällimmäisenä mielessä jouluhömpötykset, nousi puheeksi vähän myös tulevan kevään trendit. Margit vinkkasi sinisen tekevän paluuta sisustuksessa. Onneksi allekirjoittanut on jo valmiiksi trendien aallon harjalla, sillä meidän kylpyhuoneesta löytyy kymmenisen vuotta vanhat laattapinnat ja kas kas, sininenhän siellä edellisen asukkaan valitsemana säväyttää. ;)  Ei vaan, ehkä tässä aallossa on jo vähän viisaampia sisustajia, ja sinistä osataan käyttää hillitysti esimerkiksi sisustustyynyissä ja torkkupeitoissa. 
Sisustus Ilo avaa myös aivan lähiaikona verkkokaupan, mikä on loistava uutinen heille, jotka eivät pääse paikan päälle liikkeeseen.    

Sisustus Ilosta kirmasimme tien toiselle puolelle Sisustuskärpäsen Kioskiin. Tämä pieni ja sympaattinen liike olikin minulle aivan uusi tuttavuus ja pidin kovasti sen ideologiasta. Tästä pienen huoneen kokoisessa, kioskiksi kutsutussa liikkeessä myynnissä olevat tuotteet ovat nimittäin 100%:sti kierrätysmateriaaleista valmistettuja. Sieltä voi löytää kotiinsa vaikka aidot valokirjaimet. Sisustuskärpäsen Heidi tarjoaa myös sisustussuunnittelun ja visuaalisen markkinoinnin palveluita.


Kun köörimme oli kahdessa osassa käynyt tutustumassa Sisustuskärpäsen kioskiin, jatkoimme matkaa Marimekkoon. Liikkeessä riitti ihailtavaa värien ja kuvioiden kirjossa ja Kati Rönnin johdolla kurkkasimme jouluisten esillepanojen lisäksi  niin ikään kevääseen. Ensi vuosihan on 50 -vuotiaan Unikon juhlavuosi, joten tämä varsin tuttu kuosi tulee varmasti olemaan vahvasti esillä ja onpa se saanut myös uuden värityksen juhlavuoden kunniaksi. 
Jouluisista kuoseista Kuusikossa oli ehdottomasti suosikkini. Kaikessa yksinkertaisuudessaan se toimii loistavasti niin kankaissa kuin astioissa. Itse intoiduin ostamaan itselleni "aikaiseksi joululahjaksi" erään Kuusikossa -sarjan tuotteen, mutta kurkataan sitä sitten myöhemmin.

Marimekon jälkeen Yliopiston- ja Kilpisenkadun kulmassa sijaitseva Pienikamari tarjoili minulle aivan uusia kokemuksia. Pienistä huoneista koostuva putiikki oli pullollaan asiakkaita jo ennen meidän ryhmän saapumista. Ja kun tämä poppoo vielä kaikkien kantamustensa kanssa pelmahti sisälle, oli tunnelma kohtalaisen tiivis. Onneksi liikkeessä pääse kuitenkin kätevästi kiertämään huoneesta toiseen, joten yleiskatsaus saatiin tehtyä ruuhkasta huolimatta.Täytyy sanoa, että tämä putiikki yllätti minut täysin. Käynti liikkeessä oli kuin löytöretki, tuote valikoima oli todellakin laaja ja yksilöllinen. En ollut etukäteen hoksannut, kuinka paljon liikkeessä oli lelujen lisäksi sisustustuotteita. Iloisin löyty taisi olla Ferm living -merkkisten tuotteiden valikoima. Lelujen kirjosta minua ilahduttivat erityisesti pienen pienet nukkukodin kalusteet yksityiskohtineen. Tuotevalikoimaa on nähtävillä myös liikkeen nettipuodissa, mutta ainakin minun täytyy ehdottomasti palata vielä paremmalla ajalla (ja pienemmällä porukalla) tekemään löytöjä ihan paikan päälle. 

Viimeinen liike ennen tapaksia ja viiniä oli Forumissa sijaitseva Pentik. Pentikissä oltiin jo täysin joulutunnelmassa ja jotenkin kummasti se kameran linssikin kohdistui nimenomaan jouluisiin esillepanoihin. Mielestäni Pentik on parhaimmillaan juurikin näin joulun aikaan, pidän kovasti sen pehmeistä sävyistä ja kodikkaasta ilmeestä. Juuri nyt liike on täynnä ihastuttavia joulun mallistoja ja pieniä herkkuja. Täällä voi todella hullaantua joulusta. 
Olen erityisen tyytyväinen uusista löydöistä, Sisustuskärpäsen kioskista ja Pienestäkamarista. Täytyy myöntää, että kuulun itse siihen joukkoon, jolta puuttuu välillä rohkeus astua siihen pieneen kivijalkamyymälään. Kun ensiesittelyt on nyt hoidettu, uskallan varmasti jatkossakin piipahtaa näissä liikkeissä, vaikka ihan vain katselemassa, joka on sallittua myös pienemmissä liikkeissä.   

Lämmin kiitos Sisustus Ilolle, Sisustuskärpäsen kioskille, Marimekolle, Pienikamarille ja Pentikille vieraanvaraisuudesta ja pienistä muistamisista.

Erityiskiitos kuuluu tietenkin Modernisti kodikkaan Kertulle ja Talosanomien Jennille, jotka olivat tämän koko idean ja toteutuksen takana. Kyllä kelpaa olla keskisuomalainen sisustusbloggaaja.


"Hei laitetaan nää kassit tänne sivuun, niin ne ei näy kuvassa." Jep jep, eipä tosiaan näy. ;)
Ryhmäkuvasta kiitokset Jennille.

.

5 kommenttia:

 1. Ihana päivä teillä oli ja viimeisestä ryhmäkuvasta huomaa, että on myös naiset kovasti shoppaileet Jyväskylän ihanilla kaduilla :)
  Mukavaa alkavaa viikkoa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä oikein mukava päivä. Shoppailtuakin tuli jonkin verran, mutta nuo kassit ovat pääosin muistamisia yrityksiltä, joissa vierailimme. :)

   Poista
 2. Muistoja mukavasta päivästä! Harmi, ettei tuo jakkara maksanutkaan vitosta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, niinpä. Mielessäni kuvittelin siihen unelmien hintalapun. :D

   Poista
 3. Päivänne näyttää olleen mukava. Ihanuuksia ja kauneutta joka paikka pullollaan.

  VastaaPoista