lauantai 25. tammikuuta 2014

Tyhjä akku ja jäätynyt lukko

Elossa ollaan, blogihiljaisuudesta huolimatta. Muutama päivä sitten palasimme kotikuvioihin Afrikan lämmöstä. Meidät vastaanotti rapiat 50 astetta kylmempi lämpötila ja hiekka varpaiden välissä vaihtui narskuvaan lumeen kenkien alla. Mutta mitäpä tuosta, vaikka matka olisi kuinka upea, on kotiin aina ihana tulla. Sitä paitsi, reissun aikana satanut lumipeite ja kuuraiset koivunoksat luovat kyllä ihailemisen arvoisen maiseman. 

Pieniä arkihaasteita on kuitenkin ollut. Täällä on takuttu niin tiensä päähän tulleen auton akun, kuin jäätyneen ulko-oven lukonkin kanssa. Pistää väkisinkin miettimään, että mitä sitä ihmislapsi oikein tekee näillä leveyspiireillä. Hermoja on siis koeteltu, mutta yhteistyökyvytön auto ja hävitty väsytystaistelu ulko-ovessa jumissa olevasta kotiavaimesta (jonka muuten mies sai töistä tullessaan ärsyttävän nopeasti irroitettua) olivat loistavia (teko)syitä luopua ylimääräisestä höntyilystä ja jäädä vain kotisohvalle viltin alle. Ja kerrankos sitä nyt reteesti ajelee taksikyydillä töihin. Toki siltä varalta, että auto jatkaa kiukuttelua, olisi varmaan syytä tutustua lähemmin paikallisliikenteen reitteihin ja aikatauluihin.

Laukut on nyt purettu ja hellevaatteet piilotettu kaapin perälle Suomen kesää odottamaan. Ajattelin nauttia ihan täysin (ja valkoisin) rinnoin talvifiiliksestä, vakavassa harkinnassa on käydä jopa ostamassa sukset ja palautella mieleen ne Hippohiihdoissa "muutama" vuosi sitten vedetyt tasatyönnöt. Tämän illan vietän kuitenkin vielä matkakuvia purkaen ja lämpimiä rantamaisemia fiilistellen. Mukavaa lauantai-iltaa kamut!

6 kommenttia:

 1. Apuaaaa en halua ajatella vielä kotiinpaluuta... Vai voiskohan sitä jäädä tänne Dubaihin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että, ei kannata tulla. ;) Ei vaan, nautihan lämmöstä.

   Poista
 2. Upea kuva, joskus kyllä tuonne turkoosin meren rannalle pitää päästä! Mukavaa kotiinpaluuta!

  Hippohiihdot :D Niistä minullakin on muistoja juuri sieltä Jyväskylästä, sillä olen kotoisin Palokasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, no itse asiassa minun Hippohiihtokokemukset ovat tuolta pohjanmaan lakeuksilta, sieltä kun kotoisin olen, mutta sama meininki ollut varmaan aikoinaan täällä Keski-Suomessakin. :)

   Poista
 3. Voihan Hippohiihdot :D En kyllä päässyt koskaan mitalisijoille vaan pipohin oli tyytyminen. Tsemppiä arkeen! Meillä paluu kahden viikon päästä :O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ei ole hiihdosta mitalia tällä tytölläkään, mutta tulipahan vähän harrastettua. Kyllä tämä arki tästä. Ja voi, näinkö nopeasti se teidänkin reissu on mennyt, tuntuu, että vastahan te lähditte. :)

   Poista