maanantai 10. helmikuuta 2014

Tunnelmia kässäkerhosta

Muistanette viime marraskuussa pidetyn Putiikkipäivän? Päivä oli niin onnistunut, että me keski-suomalaiset sisustusbloggaajat aloimme samantien suunnittelemaan uutta yhteistä tapahtumaa. Kauan ei nokka tuhissut, kun Piipadoon Piia ja Paula ideoivat meille kässäkerhon. Niinpä viime lauantaina kymmenkunta naista kokoontui jälleen yhteen, tällä kertaa Piian upeaan kotiin. 

Itse pääsin paikalle vähän myöhässä ja jäin paitsi talokierroksesta, mutta onneksi sain luvan kurkkia paikkoja omin päin. Täytyy sanoa, että jos tässä vähän oli omakotitalokuumetta, niin lauantain jälkeen lämpö on noussut taas pariastetta. Kerrassaan viihtyisässä ja ihania yksityiskotia täynnä olevassa kodissa saimme kässäkerhon merkeissä kokoontua. Iltapäivä alkoi kuulumisten vaihdolla ja  ja sainpa tutustua myös pariin uuteen bloggariin. Puheen sorinan lomassa maisteltiin nyyttäripöydän antimia ja kippistettiin toki kuplivalla.
Kuten perjantaina jo vinkkasin, olin valmistellut päivään omaa projektia, jota olisin sitten voinut sillä briljeerata ja olla olevinaan kuin vanha tekijä. Vaaleanpunainen lankakerä jäi kuitenkin laukunpohjalle, sillä Piia ja Paula olivat järjestäneet paikallisten yritysten sponsoroimana meille kaikille tykötarpeet ohjeineen päivineen. Omat aloituspakkaukset meille kaikille tarjosi paikalliset lankakaupat Poppeli ja Titityy sekä Harjun Paperi sekä Suomen Käsityön museo.
Kuva lainattu: PiipadooKeltään ei siis löytynyt hyväksyttävää (teko)syytä olla neulomatta. Itse aloin siis muiden tavoin neulomaan lahjapussista löytyvistä langoista mukana tullutta ohjetta hyödyntäen, heti kun olin saanut Rillalta avustasta aloitussilmukkaan. Mitään vauhdin hurmaa ei puikottelu minun osaltani ollut, mutta tulipahan tehtyä ihan uudenlaista kuviota ja todettua, kuinka mukavaa puuhaa kutominen onkaan, jos vain silmukat pysyy kyydissä ja oma pää laskuissa mukana. Näillä tykötarpeilla oli hyvä aloitella. Ja hei, käsityöt kesken -kyltti, kuuluu nyt jokaisen kässäkerholaisen varustukseen. 
Kuva lainattu: Piipadoo

Yhteinen iltapäivä oli jälleen loistava! Se, että pääsee tutustumaan samanhenkisiin ihmisiin, on ehdottomasti parasta mitä tämä blogi on minulle antanut. Tulkoon näitä tapahtumia paljon lisää. 

Lämmin kiitos illan emännille; Piipadoon Piialle ja Paulalle ja erityisesti Piialle, että pääsimme kylään hänen upeaan kotiinsa. Kiitos myös muille kässäkerholaisille; Kertulle, Rillalle, Melinalle, Satulle, LittleB:lle, Viiville, Katjalle ja Liinalle!

6 kommenttia:

 1. Ihanaa kun olit mukana! <3 Näitä pian lisää! :)

  -piia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti. Seuraavaa teemaa vain kehiin. :)

   Poista
 2. Jenni, aloitussilmukan jälkeenhän susta kuoriutui ihan vanha tekijä! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi tuli vähän palauteltua mieleen perusjuttuja, paitsi se aloitussilmukka. ;)

   Poista