torstai 5. kesäkuuta 2014

Lisää Äijälänrantaa ja vierailu HarmoonissaKuten maanantaina jo kerroinkin, olimme "pienellä" porukalla Äijälänrannassa hakemassa esimakua tuleviin Asuntomessuihin. Talo Luckin lisäksi pääsimme vierailemaan myös toiseen omakotitaloon; Decotalojen kohteeseen Deco 159. Tämä kaunis koti oli sisustettu lapsiperheelle pastellivärejä valkoisella pohjalla käyttäen. Pohjaratkaisu oli mielestäni käytännöllinen ja toimiva ja kun vielä itse "maha pystyssä" saan kulkea, olin tietenkin erityisen kiinnostunut lapsiperheen valitsemista ratkaisuista. Ihastuin valtavasti terassin yhteyteen rakennettuun leikkimökkiin. Pidin sen modernista ilmeestä ja pienistä yksityiskohdista. Hehkutin tätä lasten omaa leikkikotia miehelle vielä seuraavana päivänä. Katsokaa nyt itsekin miten suloinen se on!
Tästä kodista ja sen rakennusvaiheista osaa varmasti parhaiten kertoa itse talon emäntä, joten Hennan ajatuksia kannattaa ehdottomasti käydä kurkkimassa Koti Daaliatielle -blogista.

Äijälänrannassa kävimme tutustumassa myös messujen kerrostalokohteeseen, Asunto Oy Jyväskylän Maailmanpylvääseen. Palaan tähän kohteeseen kuitenkin myöhemmin erillisessä postauksessa. Kun aurinkoinen iltapäivä Äijälänrannassa oli vietetty, suuntasi joukkomme kameroineen kohti kaupunkia ja siellä sijaitsevaa vanhaa Halosen Harmoonitehdasta. Tämä vuonna 1910 rakennettu kansallisromanttista jugendtyyliä edustava maamerkki oli vuonna 1980 purku-uhan alla, mutta pelastui täpärästi, kun kiinteistö siirtyi Jyväskylän kaupungin omistukseen.  

Viime vuonna talon historia sai taas uuden käänteen, kun yrittäjäpariskunta Jyrki ja Riitta Halttunen ostivat kiinteistön ja aloittivat siinä mittavan remontin. Remontti on vielä osittain kesken, mutta Väinönkadun ja Hannikaisenkadun kulmassa liikkuneet ovat varmasti huomanneet julkisivuun ilmestyneet Harmooni -tekstit, sillä tänä keväänä rakennukseen on avattu kellariravintola Harmooni. Ravintolatoiminnan yrittäjäpariskunta tarjoaa kiinteistössään myös kokous- ja juhlapalveluita sekä tulevaisuudessa myös majoitusta. Kattavan talokierroksen jälkeen istahdimme vielä talon yläkerran kokoustilaan maistelemaan pieniä herkkupaloja. Jyväskylästä on aikoinaan purettu harmittavan paljon vanhoja rakennuksia, joten oli upeaa päästä vierailemaan yli sata vuotiaassa rakennuksessa, kuulla sen historiasta ja nähdä, kuinka uudet omistajat ovat todella nähneet vaivaa ja remontoineet taloa uuteen uskoon sen historiaa kunnioittaen. 
Tässä vielä lähes koko kööri samassa potretissa. Ketä meitä nyt oli; Piipadoo, Sweet Living, Talosanomat, Kultahippu, Kotvasia, Kiveä ja unelmiaTarinoita SatumaastaVilla Ilona, Way of passing timeLittle big things, SisustuskärpänenModernisti Kodikas, Minishow, Kotipalapeli, Projektila, Valkoinen soihtu sekä vielä myöhemmin remmiin liittynyt, kuvasta puuttuva Koti Daaliatielle

Kiitos kaikille mukana olleille ja erityisesti ohjelman mahdollistaneille tahoille. Ilta oli oikein onnistunut, harmittamaan jäi ainostaan se, etten ehtinyt tutustua kaikkiin mukana olleisiin uusiin kasvoihin. Tämä korjautunee ensi kerralla.    

2 kommenttia:

 1. Ihana saada jo ensimakua asunotmessuista. Terassin yhteydessä oleva leikkimökki oli ihastuttava idea. :)
  Nyt olisi muuten hieno mahdollisuus voittaa keittiötekstiileitä, jotka on suunniteltu juuri tuonne Maailmanpylvääseen. Käy osallistumassa arvontaan blogissani www.antaapaivanpaistaa.blogspot.com.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuuulla. Itsekin olen niin malttamaton, että oli huippua päästä kurkkimaan messutaloa ja etukäteen. Kiva arvonta sinulla, kävin osallistumassa. :)

   Poista