maanantai 2. kesäkuuta 2014

Makupaloja Äijälänrannasta

Kesäkuu aloitellaan pienimuotoisella kaupunkireissulla itärajan taakse ja olenkin juuri junassa matkalla kohteeseen. Palataan kuitenkin vielä fiilistelemään toukokuun loppua eli viime perjantaita, kun me keskisuomalaiset sisustusbloggaajat kokoonnuimme jälleen yhteisen tapahtuman merkeissä. Oli mukava huomata, kuinka joukkoomme iloiseen oli ilmestynyt jälleen uusia kasvoja sitten helmikuisen kässäkerhon. Ryhmäkuva paljasti, että kaikkiaan meitä oli perjantaina kokoontunut yhteiseen häppeninkiin 19 henkilöä, vaikka joku insinööri saattoikin laskea lähtöportilla meitä olevan 18 naista.  

Tällä kertaa yhteisenä ohjelmanumerona oli vierailu Jyväskylän Äijänlänrannassa eli tämän vuoden asuntomessualueella. Olenkin täällä aiemmin hehkuttanut, kuinka innokas messukävijä olen, joten varsin intopiukeena odotan tänä vuonna oman kaupungin messuja. Niiden alkuun on muuten enää reilut viisi viikkoa! Alueella pääsimme vierailemaan kahdessa eri omakotitalokohteessa ja lisäksi kävimme ihailemassa järvi- ja kaupunkimaiseman yhteensulautumaa messualueen kerrotalokohteesta, 13. kerroksisesta Maailmanpylväästä. Vierailu messualueella tarkoitti kohdallani jälleen kerran sitä, että täällä kouristellaan taas rakentamis- / remonttikuumeen kourissa.  


Mutta sitten asiaan, eli vähän esimakua tulevista messuista. Alueen halutuin omakotitalotontti löytyi itseoikeutetusti messualeen laidalta, Freesiatien perältä. Puistoalueeseen rajautuvan tontin omaa rauhaa on korostettu talon arkkitehtuurilla ja itse atrium-talojen "fanittajana" innoituin tästä kovasti. Messukohde 35 eli talo Luck, sai minut arkkitehtuurin lisäksi puolelleen mm. terassille johtavilla liukulasiovilla, erillisellä saunatuvalla, jossa mahtuu loistavasti majoittamaan vieraita sekä erityisesti terassilla oleva takalla. 

Hatunnoston arvoinen suoritus on myös tulevien asukkaisen tekemä työ kodin sisustuksen eteen, sillä 95% kodin sisustuksesta on koottu kierrätetyistä tuotteista. Kuten kohteen rouva kertoi, on mielikuva kierrätetyistä sisustustuotteista ja kalusteista usein vähän nuhjuinen. Tässä kohteessa se ei kuitenkaan näkynyt millään tavalla, vaan päinvastoin kierrätysteema oli toteutettu tyylillä. Itselläni mieleen jäi erityisesti tämä vanha koulun kello, jonka pleksi oli kivitetty rikki. Rouva oli pelastanut kellon roskalavalta ja nykyisin se näyttää aikaa saunatuvan seinällä.

Lisää maistiaisia messualueelta sekä tunnelmia päivän muusta ohjelmasta tulossa pian.     

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti