keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

Rottinkirahit maalattu!

Sanoisinko, että vihdoinkin. Nämä joskus vuonna nakki Cittarista ostetut rottinkiset rahit ovat seikkaileet omaa paikkaansa etsien tässä kodissa lähes kaksi vuotta. Ne eivät ole enää hetkeen olleet ulkoisesti kovin kummoisessa kuosissa ja eniten niissä on ehkä nyppinyt tuo ruskea väri. Ruskeahan oli toki aikoinaan ihan ykkösväri minun sisustusvalinnoissa, mutta siitä nyt alkaa olemaan lähemmäs kymmenen vuotta. En ole raheista kuitenkaan raaskinut luopua, ne kun imaisevat niin hyvin harvemmin tarvittavaa tavaraa sisäänsä. 

Kun vauvanhuoneessa tapahtuneen myllerryksen jälkeen tajusin, että rahit palaavat taas meidän makkariin, oli pakko tarttua toimeen ja maalata ne. Jahkailtiin valkoisen ja harmaan välillä ja päädyttiin harmaaseen sävyyn. Ajateltiin, että kun pinta on jo valmiiksi niin tumma, jäisi se varmasti paistamaan valkoisen maalin alta. Mies vakuutti, että sprayllä kannattaa tuollainen epätasainen pinta maalata. Pikaisen googlettelun jälkeen myönnyin ajatukseen; niin ne näköjään on muutkin tehneet. Rautakaupan spay-maalihyllyllä kohtasin kuitenkin pettymyksen. Harmaan sävyjä ei juurikaan ollut tarjolla, lähimpänä taisi olla jokin lähes hopeinen sävy. Tuumittiin, että onhan se mustakin värinä aika jees, vaikkei sitä meidän makkarissa olekaan. Ja kun löydettiin vielä puoleen hintaan poistoerä mustaa spraymaalia, oli päätös tehty.    

Siinä ne nyt on;  Mustaksi maalatut rahit. Maalauksessa ei kauaa nokka tuhissut, enemmän meni aikaa tuohon suojauspuoleen, rahien sisällä kun on valkoinen kangasverhoilu. Ennen maalausta sipaistiin vielä pintaa kevyesti hiomapaperilla. Kaksi putelia tuohon meni ja hintaa tuunaukselle tuli n. 10 €. Ei paha.  Aika näyttää, miten herkästi maalipinta ottaa itseensä pienet raapaisut ja kolhaisut. Toisaalta nuo rahit ovat niin vähällä käytöllä, että olen kohtuullisen luottavaisin mielin. Ja jos rupean oikein haaveilemaan tuossa pöydän ääressä rahilla istuen, hankin niiden päälle ehkä valkoiset istuintyynyt. 


6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos. Oli tarpeeksi yksikertaista tällekin poropeukalolle. :D

   Poista
 2. Tulipas niistä kivat! On se vaan jännä, miten ennen tulikin hankkineeksi lähes kaiken ruskeana ja nyt niitä saa sitten kantaa kirpparille ja ties minne :) Hyvää juhannusta teille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, en usko että ollaan ainoita, jotka innostuivat sisustuksen saralla viime vuosikymmenellä ruskeasta. Kohta se tulee jo varmaan takaisin. ;)

   Poista
 3. Näyttää hyvältä! Mullakin olisi muutama ruskea kori, jotka voisivat kaivata maalia pintaansa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla. Ja sitten vain sielläkin spreijaamaan koreja. :D

   Poista