lauantai 14. kesäkuuta 2014

Sisustusajatuksia vauvan huoneesta

Aika ottaa syyniin vauvan huoneen sisustusasiat. Näyttää siltä, että taidamme selvitä mahdollisimman vähäisillä hankinnoilla kalusteiden suhteen. Hyvä niin, sillä eiköhän vaunut, turvakaukalot ja muut tarvikkeet verota lompakkoa aivan riittävästi. Ajatuksena on ollut hyödyntää olemassa olevia kalusteita, sillä ylimääräistä tilaa ei ole niin paljoa, että uusia kalusteita voisi kantaa sisään luopumatta vanhoista. Päätimme, että meille ei hankita erillistä hoitopöytää, vaan siihen tarkoitukseen hyödynnetään tästä huushollista valmiiksi löytyviä Ikean Malm -lipastoja. Työpöytääkään ei tarvitse pakata kuplamuoviin ja vielä varastoon odottelemaan, kun se sai uuden paikan meidän makuuhuoneesta leveämmän, kuuden laatikon Malm, siirryttyä vauvan huoneeseen. Kapeampi Malm olikin vauvan huoneessa jo valmiina. Lipaston päälle on tarkoitus laittaa hoitoalusta erillisellä kovalla alustalla. Kun tarve hoitoalustalle aikanaan loppuu, on se helppo poistaa lipaston päältä. 

Myönnän, että olen käynyt kuolaamassa kaupoilla Stokken Sleepiä, joka olisi kauniin ulkomuotonsa lisäksi todella kätevä alla olevien pyörien vuoksi. Pinnasänkyä meidän ei kuitenkaan tarvitse hankkia lainkaan, vaan sen saamme perhepiiristä. Kätevää kierrätystä ja kiva ajatus, että meidän pikkutulokkaan kaikki serkut ovat nukkuneet samassa pinniksessä. Pinnasänky odottaa vielä anoppilassa maalausta ja uuteen kotiin pääsyä. Muuten isommat kalusteet ovat huoneessa paikallaan, mutta korkeamman lipaston päälle tulevat Lack -hyllyt odottavat vielä kiinnitystä. 


Keinutuolia minulle on suositeltu useammaltakin taholta, mutta tilanpuutteen vuoksi se taitaa jääädä hankkimatta. Vauvan huoneeseen jää siellä nyt jo olevat harmaat vuoderahit. Jos raheille olisi toinen paikka, olisi niiden tilalle kiva hankkia Eamesin RAR -keinutuoli. Kyseiselle tuolille ei kuitenkaan, miehen onneksi, ole sopivaa paikkaa, joten sen hankinta jää vain haaveeksi. Sen sijaan rahien päällä olevat tähtityynyt vaihtuvat värikkäämpiin yksilöihin. 

Väreistä  puheenollen, huoneen seinät päätettiin pitää valkoisena yhtä seinää lukuunottamatta. Huoneen ehjä seinä maalattiin niinkin rohkealla värillä, kuin tumman harmaa. Juu tiedän, aikamoista värien revittelyä, etenkin kun kyseessä on vauvan huone. Mutta kuunnelkaa loppuun ennen kuin tuomitsette, sillä väriä on toki tarkoitus tuoda huoneeseen muilla keinoin. Harmaalle seinälle olen jo ostanut muutamat kehykset,  joihin on tarkoitus hankkia värikkäitä kuvia. Lisäksi tietenkin tekstiileillä on tarkoitus tuoda huoneeseen iloisia värejä. Itse pidän suuresti korallinpunaisesta, siitä samasta sävystä, jota halusin myös viime kesänä meidän häihin. Myös tuo aquan -sävy on ihana, ja se onkin toinen vaihtoehto huoneen väriläiskäksi. Ja miksei noita molempia voisi sinne vähän sekoitella. 

Nyt kun maalaus on hoidettu alta pois ja kalusteet paikoillaan, on aika keskittyä  pienenpiin sisustusjuttuihin, kuten niihin tekstiileihin ja tauluihin. Ei muuta kuin kivoja eläinprinttejä etsimään siis.      

4 kommenttia:

 1. Kuulostaa hyvältä teidän suunnitelmanne! Kiva nähdä, miteh huoneen sisustus etenee suunnitelmasta käytäntöön :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) Toivotaan, että lopputuloksesta tulee hyvä.

   Poista
 2. Meillä on molemmissa lastenhuoneissa valkoiset seinät lukuunottamatta yhtä harmaata seinää ja silti huoneet ovat kovinkin värikkäät, lelut ja muu tilpehööri tuo niin paljon väriä, että minusta seinät voivatkin olla aika neutraalit! Ja hyvännäköinen kollaasi muuten! ;)

  -Piia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu niin ajattelinkin, että kyllä sitä väriä varmasti kertyy muista vauvan jutuista sen verran, että valkoiset ja ja harmaa seinä ovat ihan ok.
   Ja tosiaan tuo kollaasi, äh, se nyt oli vaan sellainen pikainen pikkujuttu. Suitsait sukkelaan sen väsäsin, kun nää kaikki kuvankäsittelyt yms. on mun vahvuusaluetta. ;)

   Poista