sunnuntai 3. elokuuta 2014

Paluu arkeen, hetkeksi

Sinne meni neljä viikkoa niin että heilahti, täällä vietetään nimittäin viimeistä kesälomapäivää. Vaikka helteisten säiden puolesta lienee vielä tyhmää edes mainita sanaa syksy, tulee se väistämättä mieleen, kun omalta osaltaan on aika palata arkeen. Syksy on aina ollut minulle uuden alku ja jo lapsuudesta muistan, kuinka täpinöissäni palasin kesäloman jälkeen koulunpenkille uuden repun ja vaatekerran kera. Kynät oli viimeisen päälle teroitettu ja vilpittömästi odotin luokkakavereiden jälleennäkemisen lisäksi myös uuden oppimista. 

Muutaman viime vuoden ajan kesälomalta on palattu koulun sijasta työpaikalle. Samaa fiilistä on siinäkin tunteessa, vaikka loma ei olekaan kestänyt kuukausitolkulla. Vaikka ensimmäiset päivät ovatkin yleensä vähän kankeita, on vauhtiinpääsemisen jälkeen työmotivaatio korkeimmillaan ja mielessä paljon uusia ajatuksia. Työkavereiden kanssakin on kiva päästä kahvipöytään vaihtamaan kesän kuulumiset. 
Tämä syksy tulee kuitenkin olemaan hyvin erilainen, kuin aiemmat. Sen lisäksi, että uutta veskaa ja toimistolookkia ei ole hankittu, palaan töihin vain jäädäkseni muutaman viikon kuluttua uudelle lomalle. Ymmärrettävää varmaan on, että ajatukset ovat jo voimakkaasti syyskuussa alkavassa äitiyslomassa ja sen mukanaan tuomassa elämänmuutoksessa. Malttamattomana täällä jo odotan, että pääsisin tutustumaan uuteen tulokkaaseen, silloin tässä perheessä alkaa aivan uudenlainen arki. Tässä vaiheessa täytyy kuitenkin vielä malttaa odottaa ja keskittyä tuleviin työviikkoihin. Työntouhussa aikakin menee varmasti nopeammin ja näillä keleillä plussaa on myös ilmastoitu toimisto. Laukku on jo pakattu, kello kaivettu esiin ja varvassandaalit vaihdettu vähän asiallisempiin kenkiin huomista varten. Enää pitää vain malttaa luopua väljistä hellemekoista ja etsiä alkukesän työvaatteet sormet ristissä toivoen, että tämä masu ja ylipäätänsä koko turvonnut habitus niihin vielä mahtuvat. 

Leppoisaa arkea ja tietenkin ihanaa lomaa teille keillä se vielä jatkuu.          

4 kommenttia:

 1. Oi ja syyskuu on ihan pian! <3 Tsemppiä viimeisin työviikkoihin, itsellekin kelpaisi nyt yksi kappaletta ilmastoituja toimistoja! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia. Ilmastointi teki kyllä poikaa. Silti odottelen jo kovasti sitä syyskuuta. :)

   Poista
 2. Täällä jäädään lokakuussa samaiselle lomalle. Miten sitä malttaa odottaa! ^_^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei sullakaan ole enää pitkä aika. Lokakuu tulee yllättävän nopeasti. :)

   Poista