maanantai 25. elokuuta 2014

Sivupöytä ruokailutilaan?

En tiedä teistä, mutta minä olen jo aivan syksyssä. Välillä pitää aivan muistuttaa itseään, että vielä on elokuu eivätkä puiden lehdet ole vielä edes kellastuneet. Ainakaan paljoa. Koska päivät ovat olleet sateisia ja aika koleitakin, tekee mieli olla vain kotona, kaivella kaapista kaikki viltit ja sytyttää pari kynttilää. Ja totta puhuen ryhdyin jo tuumasta toimeen ja tulin korkanneeksi kynttiläkauden viime viikolla. Samalla tietysti, kun aikaa tulee vietettyä mitä suurimmissa määrin kotona sisätiloissa, on sisustusintokin nostanut päätään oikein kunnolla. Viime aikoina ajatukset ovat olleet ruokailutilassa eli tässä keittiön ja olohuoneen välisessä nurkkauksessa. 

Nykyinen Ikeasta aikoinaan hankittu ruokapöytä tuoleineen on palvellut tässä nykyisessä ja edellisessä kodissa yhteensä vajaat viisi vuotta. Kokonaisuus ei ole ihan sitä, mitä toivoisin, mutta rehellisyyden nimissä täytyy todeta että tämä setti on palvellut tarkoitustaan hyvin ja hinta-laatusuhde on ollut kohdillaan. Irrotettavat kangaspäälliset ovat pysyneet hyvinä pesuista huolimatta ja pöydän ääreen on helposti jatkopaloilla saatu lisäpaikkoja, kun ruokailijoita on ollut enemmän. Silti, uusi ruokailuryhmä polttelisi. Koska lähitulevaisuudessa ruokailuhetkiimme tulee liittymään pieni ihminen, jolta syöminen tuskin tulee sujumaan ensi alkuun kovin siististi, olen päättänyt siirtää uuden ruokailuryhmän hankkimista tuonnemmaksi.  

Jotain tuo nurkkaus kuitenkin kaipaa. Reilun kahden vuoden aikana siellä ei ole tapahtunut muuta kuin verhojen vaihto ja ruokailuryhmän 90 asteen käännös. Yllä olevat kuvat ovat lähes vuoden takaa, mutta tila näyttää tällä hetkellä aivan samalta. Tai itseasiassa vielä vähän pelkistetymmältä, sillä pallovalot ja ruokapöydän tuikut ovat vielä kesälomilla. Eilen illalla erään laadukkaan kotimaisen reality -sarjan pyöriessä taustalla selailin Pinterestistä sisustuskuvia ja haaveilin upeasta ruokailutilasta. Samalla hoksasin, mikä niin monessa kuvassa miellytti silmää; sivupöytä. Lipasto, avohylly tai vanha kaappi. Ei väliä millainen kaluste oli kyseessä, jos se sopi kyseiseen tilaan ja sen päällä oli nätti asetelma, sai kuva huomioni.


Ja sitähän tämä oma syöntinurkkauskin vaatii; jotain täytettä lähes tyhjälle seinälle ison taulun alle. Sivupöytää. Lipasto runsaalla säilytystilalla olisi kiva, mutta ei mahdollinen, sillä tilaa on rajoitetusti joten taso ei voi olla kovin syvä. Eivätkö kukkavaasit, tuikut, pienet pöytälamput tai vaikka valokuvakehykset nyt välttämättä kovin paljoa syvyyttä vaadikkaan. Mielessä on jo yksi ratkaisu, mutta ensin aion kartoittaa kalustevalikoimaa ja mielipiteitä. Siispä, mitä sinä tuohon seinän viereen laittaisit, vai jättäisitkö kenties nykyiselleen?

6 kommenttia:

 1. Täällä ollaan vähän samanlaisilla mietteillä.. möin kaikki tuolit ruokapöydän ympäriltä ja nyt sitten ostelen uusia ja tarkoituksena olisi vielä maalata ne tuolit ja ruokapöytä.. jotkut asiat vaan tarvii välillä jotain uutta ;) Hyviä inspiksiä sinne ja mukavia vointeja <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva projekti sinulla tiedossa. :) Itse tosiaan vielä lykkään uuden pöydän ja tuolien hankkimista, mutta onneksi tätä tilaa voi uudistaa muutenkin. Ja kiitokset. :)

   Poista
 2. Sopisiko sivupöydän virkaa toimittamaan ihan joku seinään kiinnitettävä hylly. Sellainen ei ainakaan veisi tilaa kovin paljon, mutta toisi kaivattua laskutilaa.. Kauniilta ruokailutila kyllä näyttää! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedätkö itselläni oli ajatuksissa juuri tuo sama ratkaisu j ajattelin vanhaa kunnon Ikean lack-hyllyä. Asiaan liittyy kuitenkin yksi mutta, joten kartoitan vielä muita vaihtoehtoja. :)

   Poista
 3. Sivupöytä lisää kyllä kivasti tilan syvyysvaikutelmaa. Laittaisin jonkun kevyen ja ilmavan, kuten Pinterest-kuvissasi oikeassa alareunassa. Mutta tyyliltään tietysti selkeämmän :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, komppaan. Itsekään en mitään kovin raskasta senkkiä tuohon laittaisi, kun tilaa on niin rajoitetusti. :)

   Poista