lauantai 30. elokuuta 2014

Sivupöytävaihtoehtoja

Alkuviikosta kirjoittelin tarpeesta uudistaa ruokailutilaa ja lopputulemana oli tarve saada jonkinlainen sivupöytä ruokapöydän taakse pieniä asetelmia varten. Jo tuolloin ajatuksissa oli kevyt hyllyratkaisu, koska esimerkiksi senkki voisi tehdä tilasta liian ahtaan tuntuisen. Vielä kun Sanna kommenttiboxin puolella ehdotti samaa ratkaisua, ajattelin, että seinäänhän kiinnitetään vanhan kunnon Ikean Lack -hylly. 

Se miksi alunperin vierastin ajatusta seinään kiinnitettävästä ratkaisusta, johtui siitä, että kalustetta olisi jatkossa vaikea siirtää ja se taas veisi option kääntää pöytää 90 astetta vanhalle paikalleen. Toisaalta, pöytä on ollut tässä asennossa jo lähes puolitoista vuotta eikä sitä ole tehnyt mieli kääntää. Tästä kaikki ruokailijat näkevät hyvin ikkunasta ulos eikä kenenkään tarvitse istua selkä ikkunaan päin. Ehkä siis uskallamme luottaa tähän järjestykseen ja ruuvata kiviseinään parit proput. Ainahan sitä saa kaupasta pakkelia ja maalia, jos mieli muuttuu.

Tuohon taulun alle uusi kaluste olisi tarkoitus laittaa. Pelivaraa on, sillä taulu liikkuu sekä leveys-, että korkeussuunnassa näppärästi taulunripustuskiskon ansiosta. Huonekasville etsitään uusi paikka. Olen mallannut tuolien ja seinän väliin jäävää tilaa; kaluste voi hyvinkin olla 30 cm syvä, ilman että se vaikuttaa tuolien käytettävyyteen. No mutta, vaikka Lack-hylly olikin ensimmäisenä mielessä ja syvyyden puolestakin se olisi oikein passeli vaihtoehto, halusin vielä kartoittaa vaihtoehtoja. Toki selasin läpi tämän alueen huonekaluliikkeiden valikoimaa, mutta jotenkin ne monipuolisimmat vaihtoehdot löytyivät suurelta ja mahtavalta ruotsalaiselta. Tässä sitä nyt sitten taas ollaan, kollaasin äärellä. Vaihtoehtoja kolme. Tällä hetkellä oma suosikkini on tuo ylin vaihtoehto, Bestå Burs seinäkaappi. Syvyys olisi passeli ja pieni säilytystila umpinaisen oven takana kelpaisi vallan mainiosti. Eniten tökkii hinta, verrattuna siis kahteen muuhun vaihtoehtoon ja pelko siitä, että kaluste on liian pitkä tuohon tilaan. Vertailuna siis kerrottakoon, että seinällä olevan taulun pituus on 160 cm ja kaluste 180 cm. Onkohan se vähän liikaa? Toisaalta taulua voisi ottaa hitusen ikkunaan päin ja kaluste tulisi nätisti 10 cm molemmista reunoista taulun yli. 

Keskimmäisessä vaihtoehdossa tulisi mukana kivasti säilytystilaa, mutta toisaalta kaappi voi olla vähän turhan korkea ja lisäksi 20 cm syvyys tuntuu kovin olemattomalta. Lack-hylly puolestaan  on edelleen varteenotettavana vaihtoehtona. Syvyys passeli siinäkin ja sen lisäksi löytyy vielä pituusvaihtoehtojakin. Ratkaisun saisi myös toteutettua varsin pienellä rahanmenolla, mutta miinuspuolella painaa säilytystilan puute ja pelko siitä, että ratkaisua on liian "simppeli". Saas nähdä miten tässä vielä käy...

6 kommenttia:

 1. Mites 8 lokeroinen Expedit mikä mullakin on keittiössä? Vai meneekö jo liian syväksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Expeditiähän ei enää valmisteta, mutta sen on korvannut Kallax-sarja. Pelkäänpä, että siinä syvyys menee liian suureksi, muuten olisi ollut ihan potentiaalinen vaihtoehto. :)

   Poista
 2. Mun silmiin on osunut viime aikoina ihania vitriinejä! Eli miten olisi seinävitriini tai vitriinikaappi? Ikeallakin oli kivoja uutuuksia noissa! Hyviä vaihtoehtoja kyllä nuo nykyisetkin, tästä vielä ehkä lisää valinnanvaikeutta :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, kävin katsomassa vaihtoehtoja ja tosiaan, nyt päätös vaikeutu taas entisestään... :)

   Poista
 3. Meillä tv:n alla 60cm korkeaa bestå. Suosittelen, jos on vähänkään aikomus pitää mitään tasolla, ei ihan heti yllä pienet sormet poimimaan kynttilänjalkoja ja muuta mukavaa.... ;)

  VastaaPoista
 4. Juu meillä taitaa olla tv:n alla juurikin samaa kalustetta. Harmi vaan, että se on liian syvä tuohon ruokapöydän taakse. Mutta kun siihen jotain keksimme, niin korkeutta sillä tulee olemaan, jotta pienet uteliaat sormet tosiaan pysyvät ainakin hetken aikaa loitolla kynttilöistä ja sen sellaisista. :)

  VastaaPoista