tiistai 23. syyskuuta 2014

Uuniomenat kauratäytteellä




Meidän taloutta on taas muistettu säkillisellä omenoita ja täällä kotikeittiössä on pidetty omenatalkoot. Vuosi sitten kerroinkin täällä omat säilöntätavat ompuille ja aikalailla samalla sapluunalla on nytkin menty. Sen verran teki kuitenkin heti mieli omenaherkkuja, että kokeilin tehdä kokonaisia uuniomenoita. Näilläpä sitä sai suun riittävän makeaksi ihan ilman vaniljajäätelöä tai -kastiketta, joten laitanpa tämän simppelin reseptin tänne teillekin jakoon. Ai että miten kivasti sopi kylmään syyspäivään omenan  maku ja kanelin tuoksu. 
Ps. Eihän se varmaan olisi hullumpaa, vaikka näitä tarjoilisi myös sen vaniljajätskin kanssa.

4 kommenttia:

  1. Uuniomenat on niin hyviä, kuten myös omenapaistos, ja tämä kauratäytteinen ohje uuniompuille on niiden yhdistelmä! Kätevää! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näinpä, maku on varmaan aika sama, kuin kauraomenapaistoksessa, mutta kokonaiset omput ovat kivaa vaihtelua. :)

      Poista
  2. Näyttää hyvältä. Voi kun olisi itsellä oma omenapuu. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvältä myös maistui. Ei meilläkään ole omaa omenapuuta, mutta olisihan sellainen kyllä kiva. :) Onneksi tuttavien omenapuut tuottavat satoa yli oman tarpeen.

      Poista