maanantai 30. kesäkuuta 2014

Maailmanpylväällä

Hyvää kesäkuun viimeistä. Ulkona näyttää niin harmaalta ja synkältä, ettei tee heikkoakaan läväyttää tähän väliin kevättalvella räpsittyä kuvasarjaa Jyväskylän asuntomessujen kerrostalokohteesta. Vaikka silloin olikin pakkasta, ilahduttivat meitä sentään auringonsäteet. 

Muistanette, että kuukausi sitten vierailimme lähes kahdenkymmenen hengen naisporukalla Jyväskylän asuntomessualueella Äijälänrannassa ja siitä kirjoittelenkin jo täällä ja täällä. Vierailimme myös messualueen ainoassa kerrostalokohteessa; Asunto Oy Jyväskylän Maailmanpylväässä. Valitettavasti emme päässeet kohteen varsinaisiin messuasuntoihin, mutta kävimme katsastamassa maisemia kohteen esittelyasunnoista, jotka on siis sisustettu myyntiesittelyjä varten. Itse olin päässyt vierailemaan tässä kohteessa jo aiemmin ja tarjoilenkin tässä nyt keväisenä pakkaspäivänä napattuja kuvia kohteen isommasta esittelyasunnosta. 

Kyseessä siis 85 m2 kolmio, josta päällimmäisenä mieleen jäi huoneiston levyinen Profinin liukulasiseinä, ja sen takana odottava reilun kokoinen parveke järvi- ja kaupunkimaiseman yhdistelmällä. Kerrostaloasumista parhaimmillaan. Tämän esittelyhuoneiston on sisustanut Hanne-Maria Hautala. 13-kerroksisessa Maailmanpylväässä esitellään kaikkiaan viittä eri messukohdetta (kohteet 39-43). Perinteisesti omakotitalot ovat olleet ne messujen kiinnostavimmat kohteet, mutta voin lämpimästi suositella vierailua myös näissä Maailmanpylvään kohteissa. Messuasunnot on täynnä ihastuttuvia yksityiskohtia ja ne herättävät varmasti tunteita. Ehkäpä haluaisitte jo näin ennakkoon päästä vähän tirkistelemään näihin asuntoihin? 

keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

Rottinkirahit maalattu!

Sanoisinko, että vihdoinkin. Nämä joskus vuonna nakki Cittarista ostetut rottinkiset rahit ovat seikkaileet omaa paikkaansa etsien tässä kodissa lähes kaksi vuotta. Ne eivät ole enää hetkeen olleet ulkoisesti kovin kummoisessa kuosissa ja eniten niissä on ehkä nyppinyt tuo ruskea väri. Ruskeahan oli toki aikoinaan ihan ykkösväri minun sisustusvalinnoissa, mutta siitä nyt alkaa olemaan lähemmäs kymmenen vuotta. En ole raheista kuitenkaan raaskinut luopua, ne kun imaisevat niin hyvin harvemmin tarvittavaa tavaraa sisäänsä. 

Kun vauvanhuoneessa tapahtuneen myllerryksen jälkeen tajusin, että rahit palaavat taas meidän makkariin, oli pakko tarttua toimeen ja maalata ne. Jahkailtiin valkoisen ja harmaan välillä ja päädyttiin harmaaseen sävyyn. Ajateltiin, että kun pinta on jo valmiiksi niin tumma, jäisi se varmasti paistamaan valkoisen maalin alta. Mies vakuutti, että sprayllä kannattaa tuollainen epätasainen pinta maalata. Pikaisen googlettelun jälkeen myönnyin ajatukseen; niin ne näköjään on muutkin tehneet. Rautakaupan spay-maalihyllyllä kohtasin kuitenkin pettymyksen. Harmaan sävyjä ei juurikaan ollut tarjolla, lähimpänä taisi olla jokin lähes hopeinen sävy. Tuumittiin, että onhan se mustakin värinä aika jees, vaikkei sitä meidän makkarissa olekaan. Ja kun löydettiin vielä puoleen hintaan poistoerä mustaa spraymaalia, oli päätös tehty.    

Siinä ne nyt on;  Mustaksi maalatut rahit. Maalauksessa ei kauaa nokka tuhissut, enemmän meni aikaa tuohon suojauspuoleen, rahien sisällä kun on valkoinen kangasverhoilu. Ennen maalausta sipaistiin vielä pintaa kevyesti hiomapaperilla. Kaksi putelia tuohon meni ja hintaa tuunaukselle tuli n. 10 €. Ei paha.  Aika näyttää, miten herkästi maalipinta ottaa itseensä pienet raapaisut ja kolhaisut. Toisaalta nuo rahit ovat niin vähällä käytöllä, että olen kohtuullisen luottavaisin mielin. Ja jos rupean oikein haaveilemaan tuossa pöydän ääressä rahilla istuen, hankin niiden päälle ehkä valkoiset istuintyynyt. 


lauantai 14. kesäkuuta 2014

Sisustusajatuksia vauvan huoneesta

Aika ottaa syyniin vauvan huoneen sisustusasiat. Näyttää siltä, että taidamme selvitä mahdollisimman vähäisillä hankinnoilla kalusteiden suhteen. Hyvä niin, sillä eiköhän vaunut, turvakaukalot ja muut tarvikkeet verota lompakkoa aivan riittävästi. Ajatuksena on ollut hyödyntää olemassa olevia kalusteita, sillä ylimääräistä tilaa ei ole niin paljoa, että uusia kalusteita voisi kantaa sisään luopumatta vanhoista. Päätimme, että meille ei hankita erillistä hoitopöytää, vaan siihen tarkoitukseen hyödynnetään tästä huushollista valmiiksi löytyviä Ikean Malm -lipastoja. Työpöytääkään ei tarvitse pakata kuplamuoviin ja vielä varastoon odottelemaan, kun se sai uuden paikan meidän makuuhuoneesta leveämmän, kuuden laatikon Malm, siirryttyä vauvan huoneeseen. Kapeampi Malm olikin vauvan huoneessa jo valmiina. Lipaston päälle on tarkoitus laittaa hoitoalusta erillisellä kovalla alustalla. Kun tarve hoitoalustalle aikanaan loppuu, on se helppo poistaa lipaston päältä. 

Myönnän, että olen käynyt kuolaamassa kaupoilla Stokken Sleepiä, joka olisi kauniin ulkomuotonsa lisäksi todella kätevä alla olevien pyörien vuoksi. Pinnasänkyä meidän ei kuitenkaan tarvitse hankkia lainkaan, vaan sen saamme perhepiiristä. Kätevää kierrätystä ja kiva ajatus, että meidän pikkutulokkaan kaikki serkut ovat nukkuneet samassa pinniksessä. Pinnasänky odottaa vielä anoppilassa maalausta ja uuteen kotiin pääsyä. Muuten isommat kalusteet ovat huoneessa paikallaan, mutta korkeamman lipaston päälle tulevat Lack -hyllyt odottavat vielä kiinnitystä. 


Keinutuolia minulle on suositeltu useammaltakin taholta, mutta tilanpuutteen vuoksi se taitaa jääädä hankkimatta. Vauvan huoneeseen jää siellä nyt jo olevat harmaat vuoderahit. Jos raheille olisi toinen paikka, olisi niiden tilalle kiva hankkia Eamesin RAR -keinutuoli. Kyseiselle tuolille ei kuitenkaan, miehen onneksi, ole sopivaa paikkaa, joten sen hankinta jää vain haaveeksi. Sen sijaan rahien päällä olevat tähtityynyt vaihtuvat värikkäämpiin yksilöihin. 

Väreistä  puheenollen, huoneen seinät päätettiin pitää valkoisena yhtä seinää lukuunottamatta. Huoneen ehjä seinä maalattiin niinkin rohkealla värillä, kuin tumman harmaa. Juu tiedän, aikamoista värien revittelyä, etenkin kun kyseessä on vauvan huone. Mutta kuunnelkaa loppuun ennen kuin tuomitsette, sillä väriä on toki tarkoitus tuoda huoneeseen muilla keinoin. Harmaalle seinälle olen jo ostanut muutamat kehykset,  joihin on tarkoitus hankkia värikkäitä kuvia. Lisäksi tietenkin tekstiileillä on tarkoitus tuoda huoneeseen iloisia värejä. Itse pidän suuresti korallinpunaisesta, siitä samasta sävystä, jota halusin myös viime kesänä meidän häihin. Myös tuo aquan -sävy on ihana, ja se onkin toinen vaihtoehto huoneen väriläiskäksi. Ja miksei noita molempia voisi sinne vähän sekoitella. 

Nyt kun maalaus on hoidettu alta pois ja kalusteet paikoillaan, on aika keskittyä  pienenpiin sisustusjuttuihin, kuten niihin tekstiileihin ja tauluihin. Ei muuta kuin kivoja eläinprinttejä etsimään siis.      

torstai 5. kesäkuuta 2014

Lisää Äijälänrantaa ja vierailu HarmoonissaKuten maanantaina jo kerroinkin, olimme "pienellä" porukalla Äijälänrannassa hakemassa esimakua tuleviin Asuntomessuihin. Talo Luckin lisäksi pääsimme vierailemaan myös toiseen omakotitaloon; Decotalojen kohteeseen Deco 159. Tämä kaunis koti oli sisustettu lapsiperheelle pastellivärejä valkoisella pohjalla käyttäen. Pohjaratkaisu oli mielestäni käytännöllinen ja toimiva ja kun vielä itse "maha pystyssä" saan kulkea, olin tietenkin erityisen kiinnostunut lapsiperheen valitsemista ratkaisuista. Ihastuin valtavasti terassin yhteyteen rakennettuun leikkimökkiin. Pidin sen modernista ilmeestä ja pienistä yksityiskohdista. Hehkutin tätä lasten omaa leikkikotia miehelle vielä seuraavana päivänä. Katsokaa nyt itsekin miten suloinen se on!
Tästä kodista ja sen rakennusvaiheista osaa varmasti parhaiten kertoa itse talon emäntä, joten Hennan ajatuksia kannattaa ehdottomasti käydä kurkkimassa Koti Daaliatielle -blogista.

Äijälänrannassa kävimme tutustumassa myös messujen kerrostalokohteeseen, Asunto Oy Jyväskylän Maailmanpylvääseen. Palaan tähän kohteeseen kuitenkin myöhemmin erillisessä postauksessa. Kun aurinkoinen iltapäivä Äijälänrannassa oli vietetty, suuntasi joukkomme kameroineen kohti kaupunkia ja siellä sijaitsevaa vanhaa Halosen Harmoonitehdasta. Tämä vuonna 1910 rakennettu kansallisromanttista jugendtyyliä edustava maamerkki oli vuonna 1980 purku-uhan alla, mutta pelastui täpärästi, kun kiinteistö siirtyi Jyväskylän kaupungin omistukseen.  

Viime vuonna talon historia sai taas uuden käänteen, kun yrittäjäpariskunta Jyrki ja Riitta Halttunen ostivat kiinteistön ja aloittivat siinä mittavan remontin. Remontti on vielä osittain kesken, mutta Väinönkadun ja Hannikaisenkadun kulmassa liikkuneet ovat varmasti huomanneet julkisivuun ilmestyneet Harmooni -tekstit, sillä tänä keväänä rakennukseen on avattu kellariravintola Harmooni. Ravintolatoiminnan yrittäjäpariskunta tarjoaa kiinteistössään myös kokous- ja juhlapalveluita sekä tulevaisuudessa myös majoitusta. Kattavan talokierroksen jälkeen istahdimme vielä talon yläkerran kokoustilaan maistelemaan pieniä herkkupaloja. Jyväskylästä on aikoinaan purettu harmittavan paljon vanhoja rakennuksia, joten oli upeaa päästä vierailemaan yli sata vuotiaassa rakennuksessa, kuulla sen historiasta ja nähdä, kuinka uudet omistajat ovat todella nähneet vaivaa ja remontoineet taloa uuteen uskoon sen historiaa kunnioittaen. 
Tässä vielä lähes koko kööri samassa potretissa. Ketä meitä nyt oli; Piipadoo, Sweet Living, Talosanomat, Kultahippu, Kotvasia, Kiveä ja unelmiaTarinoita SatumaastaVilla Ilona, Way of passing timeLittle big things, SisustuskärpänenModernisti Kodikas, Minishow, Kotipalapeli, Projektila, Valkoinen soihtu sekä vielä myöhemmin remmiin liittynyt, kuvasta puuttuva Koti Daaliatielle

Kiitos kaikille mukana olleille ja erityisesti ohjelman mahdollistaneille tahoille. Ilta oli oikein onnistunut, harmittamaan jäi ainostaan se, etten ehtinyt tutustua kaikkiin mukana olleisiin uusiin kasvoihin. Tämä korjautunee ensi kerralla.    

maanantai 2. kesäkuuta 2014

Makupaloja Äijälänrannasta

Kesäkuu aloitellaan pienimuotoisella kaupunkireissulla itärajan taakse ja olenkin juuri junassa matkalla kohteeseen. Palataan kuitenkin vielä fiilistelemään toukokuun loppua eli viime perjantaita, kun me keskisuomalaiset sisustusbloggaajat kokoonnuimme jälleen yhteisen tapahtuman merkeissä. Oli mukava huomata, kuinka joukkoomme iloiseen oli ilmestynyt jälleen uusia kasvoja sitten helmikuisen kässäkerhon. Ryhmäkuva paljasti, että kaikkiaan meitä oli perjantaina kokoontunut yhteiseen häppeninkiin 19 henkilöä, vaikka joku insinööri saattoikin laskea lähtöportilla meitä olevan 18 naista.  

Tällä kertaa yhteisenä ohjelmanumerona oli vierailu Jyväskylän Äijänlänrannassa eli tämän vuoden asuntomessualueella. Olenkin täällä aiemmin hehkuttanut, kuinka innokas messukävijä olen, joten varsin intopiukeena odotan tänä vuonna oman kaupungin messuja. Niiden alkuun on muuten enää reilut viisi viikkoa! Alueella pääsimme vierailemaan kahdessa eri omakotitalokohteessa ja lisäksi kävimme ihailemassa järvi- ja kaupunkimaiseman yhteensulautumaa messualueen kerrotalokohteesta, 13. kerroksisesta Maailmanpylväästä. Vierailu messualueella tarkoitti kohdallani jälleen kerran sitä, että täällä kouristellaan taas rakentamis- / remonttikuumeen kourissa.  


Mutta sitten asiaan, eli vähän esimakua tulevista messuista. Alueen halutuin omakotitalotontti löytyi itseoikeutetusti messualeen laidalta, Freesiatien perältä. Puistoalueeseen rajautuvan tontin omaa rauhaa on korostettu talon arkkitehtuurilla ja itse atrium-talojen "fanittajana" innoituin tästä kovasti. Messukohde 35 eli talo Luck, sai minut arkkitehtuurin lisäksi puolelleen mm. terassille johtavilla liukulasiovilla, erillisellä saunatuvalla, jossa mahtuu loistavasti majoittamaan vieraita sekä erityisesti terassilla oleva takalla. 

Hatunnoston arvoinen suoritus on myös tulevien asukkaisen tekemä työ kodin sisustuksen eteen, sillä 95% kodin sisustuksesta on koottu kierrätetyistä tuotteista. Kuten kohteen rouva kertoi, on mielikuva kierrätetyistä sisustustuotteista ja kalusteista usein vähän nuhjuinen. Tässä kohteessa se ei kuitenkaan näkynyt millään tavalla, vaan päinvastoin kierrätysteema oli toteutettu tyylillä. Itselläni mieleen jäi erityisesti tämä vanha koulun kello, jonka pleksi oli kivitetty rikki. Rouva oli pelastanut kellon roskalavalta ja nykyisin se näyttää aikaa saunatuvan seinällä.

Lisää maistiaisia messualueelta sekä tunnelmia päivän muusta ohjelmasta tulossa pian.